Hlavní navigace

Názor ke článku Bububu! od Robík - Pokud vim tak mít na disku zabudovaném v...

  • 1. 2. 2008 10:45

    Robík (neregistrovaný)

    Pokud vim tak mít na disku zabudovaném v počítači stažené video a hudbu není trestné, trestné je když tyto data sdílíte. Co je ale trestné i bez zdílení je nelegální software, což ale myslim že většina lidí kteří čtou root.cz budou mít nelegálního software absolutní minimum.

    Takže co tam chcete na tech discích šifrovat? Jediný co bych si zašifroval jsou citlivé sokromé informace a předpokládám že těch tam člověk nemá co do velikosti moc.

    Jinak chodit do kina a točit to kamerou je opravdu barbarství, stejně se na to pak nedá v 95% dívat. To si radši počkám až to bude v DVD půjčovně a to dvd si uložim na disk (na to bych měl mít právo, pokud to dál nešířim).
    S hudbou to je trochu jinak, hudby je tolik že pokud nejste zrovna moc komerční člověk který si vystačí s těma 5ti CD od známých českých a zahraničních interpretů tak máte dost smůlu i v obchodech. Protože obchodům se nevyplatí prodávat hudbu která je prostě pro pár lidí. Takže jí bud sami interpreti poskytno volně nebo prostě českýmu člověku nezbyde než že tu hudbu někde stáhne.
    Další věc je ta že dnes velká část posluchačů hudby posloiuchá hudbu v mp3, bohužel mp3 člověk nezíská jinak než že musí vzít cd upravit si to atd (a pak to cd někde doma založit, ač na to člověk nemá místo), rozhodně v krámě nekoupí cd s mp3, jediná možnost jsou internetové obchody kde je ale zase dost omezený výběr.