Hlavní navigace

Názor ke článku Restart sítě v Debianu: jak správně na to od Trident - [18] Checkpointing nepouzivame. Alespon v nasem oddeleni. Tuto...

  • 27. 11. 2012 23:02

    Trident (neregistrovaný)

    [18] Checkpointing nepouzivame. Alespon v nasem oddeleni. Tuto technologii jsem videl nasazenou ale u malych isp a u naseho providera na velkych cisco kramech.

    V pripade pruseru se pouzije druha management pristupova sit. V nekterych pripadech se i vylozene vola vzdaleny stroj pres klasickou telefonni linku kdyz neni zbyti.

    Zakaznici se na nikoho ochotnejsiho nemohou obratit protoze:
    - Vendor lock;)
    - Nedodrzeni standardu a procedury se tresta financne pripadne vyhazovem
    - Ve velke korporatni sfere je nekdy lepsi nedelat nic nez byt prilis ochotny. Clovek ma urcite terminy na urcite projekty,zasahy a nemuze se zabyvat telatkem s nestadartni konfiguraci. Hraju si doma nebo na novych resenich pro freenet. V byznysu nema bastl co delat.

    Muj osobni nazor je ze certifikace je pro srandu kralikum. Ale musime mit tyhle blbosti abychom se vubec ziskali podporu od dodavatele a taky ruzni bezpecaci a auditori si prijdou na sve. V pripade pruseru se vsechny tyhle papiry hned vyndaji. Nikoho uz potom nezajima ze v nakym cesku lehlo pul mobilni site.
    Nicmene jsem toho nazoru ze certifikace by se mela opirat uz o realne referencni reseni a ne nejake natahane ikonky ve visiu a hromadu papiru.