Hlavní navigace

Názor ke článku Prodeje čteček raketově nerostou, žádné překvapení od Žirafa - Před koupí značky Amazon Kindle silně doporučuji si...

  • 25. 9. 2014 0:50

    Žirafa (neregistrovaný)

    Před koupí značky Amazon Kindle silně doporučuji si zjistit jaké formáty podporuje a pak se podívat například na PocketBook.

    Formát MOBI je to, čemu se chcete pokud možno vyhnout. Převádět mezi EPUB MOBI vypadá na první pohled jednoduše, ale praxe dopadá jinak (převedené soubory jsou na PC OK, na čtečce se nemusí ani otevřít).
    Formát PDF lze pohodlně číst i na čtečce, pokud umí PDF oříznout, popřípadě přeformátovat.

    Obrazovka se světlem je vždy lepší než bez něj. Kdo tvrdí, že světlo nepotřebuje, si ho může kdykoliv vypnout (pokud to čtečka umožňuje).

    Takže proč možná nechcete Kindle?
    1) Jediný opravdu podporovaný a bezproblémový formát je MOBI.
    2) PDF reader neumí přeformátování a oříznutí.
    3) Pokud má podsvícení, nelze úplně vypnout.
    4) Lehce předražený (hlavně v ČR).
    5) Neumožňuje přidat další funkcionalitu přidáním dalších programů. V pocketbooku jsou od základu 2 programy na čtení: AdobeViewer + FBReader a lze přidat další například pro podporu komiksů atd.

    Jednoduše se nenechte zblbnout marketingovými kecy o "whitepaper" a podobně. To co Vás zajímá je ROZLIŠENÍ obrazovky (pro PDF cokoliv pod 1024x768 je zlé), výskyt TLAČÍTEK a DOTYKOVÉ OBRAZOVKY naráz (hodí se oboje) a PODPORA FORMÁTŮ, ve kterých dokážete sehnat požadovanou četbu.