Hlavní navigace

Názor ke článku Procento vs. procentní bod od Karol - Obcan ma pravdu. Tady se nekdo ucil matematiku...

  • 14. 5. 2012 11:30

    Karol (neregistrovaný)

    Obcan ma pravdu. Tady se nekdo ucil matematiku a "ekonomove prazske sorbony" jinou. Statistika ma hlavni problem a to vytvorit spravne s ceho se jak vychazi(proto statistiku,per­mutace apod. chape tak malo lidi).

    Volebni preference a i FF se pocita k zalkadu uzivatelu(ucivatelu je 100procent) ci volicu(volicu je take 100procent). A zaklad nepochopeni sorbonaku(osobne si myslim, ze spise umyslne zmateni a pak naslednemu papouskovani ostatnich) je, ze meni umyslne zklad aby vysli krasne cisla, ale matematicky nesmyslne. Viz. jednou bylo na idnes clanek kalkulacka spatne pocita a lidi taky a pritom byl problem, ze hlupak byl zadavatel prikladu co neumel matematiku a nedokazal sipredstavit, ze matematika ma i jine pravidla nez se on stacil naucit. Coz, ale neznamena, ze ma pravud, jenom ukaze svoji neznalost.

    P.S. to, ze i Pan Krcmar prechazi na takymatematiku taky novinaru, ktere to naucili takyekonomove vypavida spise o tom proc ekonomika evropy jde do kopru. Pravdóu, je ze i ja musim dost casto takovouto matematiku v praci odkyvat(sefove jsou proste coolmanagery), ale smutne je, ze nam to na root predkladaji jako pravdu misto vyvetleni, ze takto to komoli "ekonomove+no­vinari".