Hlavní navigace

Názor ke článku Proč se instalační CD Debian netinst zvětšilo o 350 MB? od prevadecspojitostivole - Jenze proc tam cpou binarni blob pro nVidii...

  • 22. 6. 2023 20:57

    prevadecspojitostivole

    Jenze proc tam cpou binarni blob pro nVidii velky stovky MB, kdyz uzitecnost je temer nulova a vynechavaji radice disku a jine, dulezitejsi veci?

    Pro server s Tesla/RTX si stejne udelam vsechno podle sebe, s podporovanymi drivery a firmware. To co je na netinst mi nepomuze.

    Do netinst patri co nejsirsi podpora radicu a HW nutneho k nainstalovani OS, protoze netinst se nepouziva na desktopy BFU, ale na servery a instalovat tohle pres IPMI/KVM je fakt lahudka. Pomalost se da vydrzet, kdyz vede k vysledku, ale abych po hodine zjistil, ze system ktery s deb10 a 11 fungoval, uz s deb12 nefunguje, to vazne nas.re i mrtvyho. Kvuli par serverum snad nebudu v dnesni dobe kompilovat driver pro diskovy radic. Mountnout Ubuntu a zkusit jestli nahodou nezafunguje, je pohodlnejsi a vyplatilo se. Kompilaci driveru diskoveho radice, necham lidem kteri si nevazi sami sebe a sveho casu. FOSS nema byt o masochismu.