Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Povinná registrace u diskusí?.

  • 2. 3. 2008 20:08

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    [69] Pavel Stehule
    Lidé použivají počítače k ulehčení své práce, a platí za to penězi. Pokud se veliké procento uživatelů počítačů rozhodne používat placený produkt A, a nerozhodují se pro produkt B, přesto že je zdarma, vypovídá to o kvalitě těch produktů. Opakovaně podotýkám, že to neznamená, že pro každé užití, nebo každého uživatele, je lepší produkt A. Nicméně to lze oprávněně předpokládat.

    S košer a ne-košer argumenty na mě zrovna vy nechoďte. Vy na root.cz děláte PR, takže když vidíte nesmysl typu "popisu alokátoru" od D.A.Tigera, tak musíte držet ústa (nebo před každým odstavcem 3x napsat, že milujete Tuxe), aby vás vaše "PR ovečky" nesežraly. Jistě chápete, že já takovou "selektivní slepotu" nemám zapotřebí, protože tu nedělám PR.

    Agresivní diskutéry jsme spolu již probírali. Co jsem k nim psal?
    Jejich agresivita je výsledkem rozporu mezi fakty a jejich vnitřním přesvědčením. Protože nemohou korigovat fakta (například to, že workgroup je lepším pokračovatelem emailu, stejně jako telefon lepším pokračovatelem telegrafu), ani své vnitřní přesvědčení (protože jsou členy sekty, jde o iracionální náboženské přesvědčení), hledají únik. Agresivně zvracet vulgarity je pak jejich únik. Mohu je než politovat?
    http://www.root.cz/clanky/spicebird-maly-outlook-pro-linux/nazory/182601/

    Můžete tu v diskuzi najít i případy, kdy se někdo bezelstně přizná, že kritiku Linuxu a všeho kolem považuje za osobní útok. Viz poslední odstavec zde:
    http://svatas.blog.root.cz/0801/grafici-se-houfne-presunou-k-linuxu#komentar-10552

    Jestli se divím agresivním reakcím? Ne, nedivím, viz výše. Podobně se nedivím diskuzní žumpě na řadě serverů typu idnes. Vulgarity v diskuzi jsou obrazem malosti, hlouposti a fanatismu. Mezi lidmi jsou holt i takoví případi. Měl jsem ale za to, že se tu bavíme o tom, jak udržet úroveň diskuze.