Hlavní navigace

Názor ke článku Povinná registrace u diskusí? od BLEK. - "nikdy se nesmí mazat díky "nevhodnému" názoru." "kodex diskuze,...

  • 27. 2. 2008 0:57

    BLEK. (neregistrovaný)

    "nikdy se nesmí mazat díky "nevhodnému" názoru."

    "kodex diskuze, a podmínky za kterých může být příspěvek odstraněn." --- jenomže algoritmus, který by určil, zda příspěvek porušuje kodex, nelze vytvořit. A člověk mající na starosti mazání diskuze si vždycky ten kodex bude překrucovat tak, jak se mu zlíbí. --- pak to dopadne jako xchat, kde arogantní správci kopou nepřátele za prohřešky, které u svých přátel tolerují.

    Pro každý kodex existuje příspěvek, který splňuje kodex a není užitečný k diskuzi nebo existuje příspěvek, který nesplňuje kodex, ale je užitečný k diskuzi --- čili se to kodexem zbyrokratizuje, ale nevyřeší.

    Nevím, proč by se ta diskuze vůbec měla nějak řešit, většina příspěvků v diskuzi je k věci (pokud je tu jedno vlákno-flamewar, dá se ignorovat, flamující lidi naštěstí netapetují všechna vlákna), až tu bude 75% sprosťáren nebo až budou lidi diskuzi tapetovat, tak se s tím může začít něco dělat, pokud tu v sobotu ožralý Turzin napíše něco paranoidního pod komix, tak to nevadí.