Hlavní navigace

Názor ke článku Potřebujeme doma 100Mbit linku? od Timy - [27] Jistě, že není nutné vše využívat na...

  • 21. 6. 2009 13:56

    Timy (neregistrovaný)

    [27] Jistě, že není nutné vše využívat na 100 %. Ale pokud bych rychlost té linky využil tak v jednom promile případů tak to asi taky není dobře a je to dle mého názoru zbytečné plýtvání. Nemyslím si, že bych v dnešní době využil 100Mbit linku stejně jako například 8Mbit linku. Ono je spíš důležité, že někdo takovou službu nabízí / bude nabízet. Firmy asi teď nemůžou jen tak začít streamovat video, na které člověk potřebuje 100Mbit linku, když si takovou linku nikdo nemůže pořídit (nepočítám to, že i pro tu samotnou firmu by asi bylo takové streamování náročné). Ale až bude ta možnost takovou linku mít, tak by se to mohlo prolomit. Ale stejně si myslím, že nejdříve budou na internetu věci, na které člověk potřebuje rychlé připojení a až poté se začne ta 100Mbit linka kupovat, ne naopak. (Leda by to bylo extrémně cenově výhodné, viz řádky níže.)

    Pokud si dobře vzpomínám, nejvíc se u nás rozšiřovalo rychlejší připojení v době, kdy se vysílali VyVolení a podobné nesmysly, které se vysílaly na netu. Nebylo to naopak, že by člověk už předtím koupil rychlý internet, aby Nova s primou mohli vysílat své pořady na netu.

    [54] „To ano, da sa pockat, ale ked mam na vyber 2 pripojenia prve 5Mbit a druhe 50Mbit za rovnaku cenu tak ktore si vybrat?“
    :-)) Jo, pokud budou ceny stejné, tak proč nevzít lepší, že? Ale ony stejné (alespoň u nás, viz článek) nebudou. 100Mbit má stát 1700/měsíc. Kolik znáte lidí, kteří jsou ochotni dát 1700 Kč měsíčně za internet? (Pokud je to bez DPH, pak caa 2000.) Ono na 100Mbit linku to je asi fajn cena, ale když se třeba podívám na nabídku O2, tak zjistím, že mi nabízí za 500 Kč 8Mbit linku. Nevím který běžný člověk by si pořídil čtyřikrát dražší internet, aby s ním v dnešní době nemohl dělat skoro nic navíc oproti tomu levnějšímu :-).

    Podobnou linku máme na kolejích, sviští to tam docela rychle. Přesnější detaily nevím, ale nebyl problém stahovat OpenOffice 10MB/s. Za nějakých deset patnáct sekund jsem stáhl celý balík OOo :-). Ale nevzpomínám si, kdy bych tu linku kromě tohoto případu a stahování z RapidShare využil. Dá se říci, že když zrovna nestahuji něco z RS, tak nevidím rozdíl oproti daleko pomalejší lince, kterou mám doma.