Hlavní navigace

Názor ke článku Česká pošta? Ne, dekuji! od Inkvizitor - [26] Souhlasím skoro bez výhrad. Se službami České...

  • 7. 11. 2007 22:22

    Inkvizitor (neregistrovaný)

    [26] Souhlasím skoro bez výhrad. Se službami České pošty rozhodně nejsem úplně spokojený, ale vidím tu věc i z druhé stránky. Stalo se mi jednou nebo dvakrát, že mi doručovatelka hodila oznámení o uložení zásilky v době, kdy jsem byl z nějakého důvodu doma. Jenže ta doručovatelka by musela šlapat několik pater do schodů (zvonky u vchodu u nás dlouho nefungovaly) a předtím mi xkrát přišel doporučený dopis nebo balíček v době, kdy jsem byl v práci. Pak se mi stalo, že jsem dostal balíček (kvalitní kalkulačka těsně před důležitou zkouškou) a rozvoz balíků jsem těsně nestihnul. Tatáž doručovatelka, kterou jsem při příchodu potkal u schránek mi vlastním mobilem zavolala manžela, který čistě náhodou ty balíky rozvážel a počkal na mě o 2 ulice dál.

    Několik příbuzných pracuje na poště a vzpomínám si dobře, že si pošťačky braly práci domů třeba i přes vánoční svátky, protože u přepážky pořád někdo byl a ony si nestihly udělat práci, kterou není z pohledu zákazníka vidět. Lidi na ně občas řvou kvůli věcem, za které dané pracovnice logicky nemohou, nechávají si každou chvíli vyplnit složenku, přestože jim to už několikrát vysvětlily a u přepážky stojí 10 lidí a přicházejí další. Kdo má kam, snaží se z ČP utéct pryč. A malá nabídka pracovníků znamená riziko zhoršení služeb - to je jeden z důvodů, proč to holt občas zkazí "lidský faktor", pokud něco nepodělá někdo z vedení.

    Privatizace by možná některé služby zlepšila a možná ne (některé privatizace v oblasti veřejné přepravy skončily bídně). Určitě by se ale společnosti popraly o lukrativní část trhu a ty méně výhodné činnosti by musel zajistit stát nebo by opravdu výrazně podražily. Ano, taky žiju v centru Prahy, mám mobil, e-mail a ICQ a dopis jsem už neposílal několik let. Ale nejsem pro zánik pošty, úřadu, který má staletou tradici a který babkám doručuje jejich dopisy a pohlednice. Problém není v poště, ale v neschopném státu, který nevládne a neumí si udělat pořádek v oblastech, které spravuje. Za Rakouska to nějak šlo, tak ať mi nikdo neříká, že to už nejde.