Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Blokování domén: co přesně to znamená?.

  • 2. 11. 2011 19:25

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já spíše v českém státě pochybuji, že by vlastník, kterému byla násilím odejmuta možnost jí zrušit – by jí nebyl násilně nucen zaplatit.

    Dokonce možná z pár lidí udělají i bezdomovce. Někdo se rozhodne pustit doménu, neprodlouží jí. Následkem nějakého vnitřního pochopu v CZ.NICu to nedovolí, vlastník se to ani nedozví, protože to nepředpokládá, čímž nastane dluh za nezaplacenou doménu. To se schválně 5 let zamlčí, a nebo prostě nepřijde upomínka na neplatný mail nebo nedojde dopis ale uplatní se fikce doručení. A za 5 let přijde k překvapenému člověku exekutor a začne zabavovat věci za dlužnou částku 140 Kč + 30 000 Kč penále a odměna exekutorovi.

    Známe jak to chodí v Česku. Všechny problému se hodí na krk prostému člověku.

    Já bych se právě mnohem více bál těchto detailů. A podle mého možná to ani CZ.NIC nedomyslel a možná až po Vašem dotazu zjistí, že vlastník bude povinován platit.

    Já naopak celkem nepochybuji s ohledem na to jak se věci v českém právním systému řeší, že s vysokou pravděpodobností původní vlastník bude tyhle excesy platit. I když možná ne, ale moc tomu nevěřím.