Hlavní navigace

Názor ke článku Vykrádáním k titulu - závěrečná zpráva od required - [106] Evidentně si nerozumíme. Protože kdyby vám dneska...

  • 22. 10. 2009 12:20

    required (neregistrovaný)

    [106] Evidentně si nerozumíme. Protože kdyby vám dneska soused znásilnil desetiletou dceru a vy šel na policii, spadnete okamžitě do vaší definice udavače, protože chudákovi nadrženému uděláte zle tím, že ho udáte.

    Chápání slova udavač je silně subjektivní. Pro asi všechny z nás je udavač ten, kdo udává ostatní pro peníze či jiné výhody. Pro většinu z nás asi i ten, kdo udává pro své přesvědčení i přesto, že jednání dotyčného se ho nijak netýká. Pro někoho (například vás) evidentně i ten, kdo se pere za svá práva.
    Zároveň jde o slovo značně pejorativní a proto bych v kultivované diskuzi velmi vážil, zda ho použít či nikoliv.

    Protože se stejnou "racionální a podepřenou argumentací" můžu tvrdit, že člověk, který si nechá svá práva dobrovolně pošlapávat a ještě bude nadávat ostatním, kteří takoví nejsou, je opravdu nebetyčně hloupý a tudíž ten bezmozek.

    Tudy asi cesta nevede, že? Takže mysleme si o celé věci, co chceme, vyjádřeme svůj názor, ale neurážejme ostatní proto, že věc vidí jinak než my sami. Bez ohledu na to, jak moc si myslíte, že zrovna vaše argumenty jsou ty nepodepřenější.