Hlavní navigace

Názor ke článku Proč si pořídit herní konzolu? od cybermage - [11] Už asi tak pět čtyři roky hry...

  • 17. 10. 2009 14:20

    cybermage (neregistrovaný)

    [11] Už asi tak pět čtyři roky hry v podstatě nehraju (tak to berte s rezervou), ale:

    - Nutnost nákupu nového HW je sice stalé relativní nevýhoda PC, ale se situací z konce 90. let se to rozhodně nedá srovnávat - procesor vám na hraní i nejnovějších her vystačí tak (odhadem) 5 let a grafika asi tak 2 roky (bráno z kategorie "vyšší střední třída") a to vše při nesrovnatelně nižší ceně HW (dnes x 90. léta). Takže porovnání cen konzole x PC už nepůsobí rozhodně tak extrémně jako v dobách 1. Playstation a Saturnu.

    - Už to tady padlo - na PC máte množství periferií z nichž jedna je zcela zásadní - myš. U stříleček to zase tak nevadí (ačkoliv spousta hráčů nedá na kombinaci klávesnice + myš dopustit), u různých arkád je jednotný gamepad výhodou, ale popravdě si nedokážu dost dobře představit hraní strategií (válečných a budovatelských, real-time i tahových) na gamepadu. V případě adventur a RPG pak lze hru na gamepadu hrát, ale ne každá hra tomu je přizpůsobitelná (gamepad v tomto případě dosti omezuje celkový design hry).

    - Hry na konzole jsou zkrátka vzhledem k dodávanému standardnímu ovládání (gamepad) mnohem akčnější (míněno rychlejší, arkádovitější, nikoliv krvavější) a třeba mě, jako hráči, který má rád adventury, budovatelské strategie a (offline) RPG hry s taktickým systémem soubojů, nemají konzole co nabídnout a toto jste jaksi v tom svém článklu nereflektoval.
    (PC je zkrátka mnohem rozmanitější, nemluvě o dostupnosti množství freeware her).