Hlavní navigace

Názor ke článku Nesmyslnost licencí (opět) v praxi od anonym - [9] oni si musi software (ktery dostali uplne...

  • 18. 8. 2008 19:34

    anonymní

    [9] oni si musi software (ktery dostali uplne gratis) instalovat v celych dvou krocich

    Mám dojem, že blogpost není nevděčný a neuvažuje tímto způsobem. Pouze poukazuje na to, že
    1) ne každé BFU, které zvládne používat OOo, dokáže slovníky i doinstalovat. Chápu, že některým z nás IT expertů to může přijít absolutně nemyslitelné, ale je to tak.
    2) nemálo lidí se rozhodne za stejnou cenu "nakoupit" MS Office, kde vše funguje okamžitě po instalaci, takže autoři opensource tímto krokem úspěšně bojují proti tomu, aby se jejich software co nejvíce využíval
    3) autoři tzv. opensource koukají stejně jako autoři komerčního SW především sami na sebe a licencí si hájí výhradně svoje zájmy, zatímco na zájmy svých uživatelů kašlou. Váš komentář je toho skvělým příkladem. Taková trochu schizofrenie. Ja jednu stranu "dělat něco pro lidi" a dát zadarmo k dispozici svou práci a na druhou stranu "hlavně aby na tom nikdo nevydělal" a klidně ať mají ostatní stížený život. Možná by stálo za zamyšlení, proč svůj software chcete uvolňovat zadarmo, když máte takovou neskutečnou obavu z toho, aby se na tom náhodou někdo nepřiživil a proto ostatním komplikujete život. Bez ohledu na to, že uživatel má v důsledku vždy možnost na vaše podmínky nepřistoupit a software neinstalovat.