Hlavní navigace

Tady je Svaťasovo - den za dnem v IT - Témata označená nálepkou LinuxEXPRES

  • Český linuxový tisk? Nemáme.

    Jako bývalého redaktora časopisu Linuxexpres mne dostihla zpráva o tom, že i další tištěný časopis Linux+ v Česku končí. Vypadá to, že v Česku se tištěné linuxové médium prostě neuživí. Psal jsem, že jsem byl aktivním redaktorem LinuxExpresu (jako portál však LinuxExpres s původním osazenstvem redakce běží dál), málokdo však ví, že jsem byl i aktivním překladatelem pro Linux+…
    4. 3. 2010 12:57 (aktualizováno)
  • Aby svět nebyl černobílý

    Předpokládám, že vše začalo docela nevinnou poznámkou – když to tedy umíte líp, připravte články a my je zveřejníme. Dělo se tak na konkurenčním zive.cz a tím „chytrákem“ měli být lidé kolem časopisu Linuxexpres. Výsledkem je, že se na jednom českém portále, který je primárně zaměřen na uživatele Windows a který až skoro nekriticky Microsoftí produkty oslavuje, začala objevovat řada obsáhlých článků o Linuxu.
    23. 4. 2008 12:46 (aktualizováno)
  • Zavřete oči, odcházím...

    Root.cz je té informace plný, další média se asi přidají. Budou to jen oficiální zprávy. Skončilo vydávání jednoho na Linux zaměřeného periodika. Jsem jeden z redakce, mé články vycházely v LE celkem pravidelně. Časopis jsem tak mohl významně ovlivňovat i díky svý názorům a nápadům. Ale to je bohužel vše.
    23. 4. 2008 13:11 (aktualizováno)