Hlavní navigace

Tady je Svaťasovo - den za dnem v IT - Témata označená nálepkou Firefox

  • Vytváření schémat ve Firefoxu

    Opět zaúřadovala náhoda. Pro jeden svůj pracovní projekt potřebuji nakreslit nějaké schéma (organizační) a Visio není k dispozici. Samozřejmě mi v hlavě hned naskočí Dia, ale ta je příliš jednoduchá a grafika, která je dodávaná ve výchozí instalaci)  nevypadá úplně profesionálně. Začal jsem hledat nějakou kolekci právě do Dia a při té příležitosti objevil něco úplně jiného.
  • Vývojář jde hlavou proti zdi

    Rozhodl jsem se, že otestuji nový Firefox 4 ve třetí betaverzi. Příjemně se používá, je tu však plno drobností, které jsou oproti jiným verzím jinak. Dá se s tím žít, ale aspoň ze začátku vám to řádně zamotá hlavu. Když se pokusíte vývojářům sdělit, že byste to chtěli jinak (lépe řečeno tak, jak to doposud bylo), dostane se vám pouze ujištění, že takhle je to přece lepší. Je to ten správný způsob?
    19. 8. 2010 11:34 (aktualizováno)
  • Přešel jsem na IE8

    Ne, nelekejte se. Na Internet Explorer jsem přešel, ale jen v rámci mého pracovního zařazení. Jsme totiž jedna z těch velkých firem s mnoha interními projekty postavenými na Microsoft technologiích, které korektně fungují jen v IE6. nyní jsem se dostal do stavu, kdy některé využívané stránky prostě odmítají s IE6 pracovat, proto mi byl nainstalován a povolen IE8.  Jak obstojí v konkurenci s Firefoxem?
  • Mozilla Firefox 3.6 a IE Tab

    Při příchodu nové verze Mozilla Firefoxu obvykle vyčkávám několik dnů, protože používám řadu doplňků, které ne vždy fungují. Jedním z nich je i IE Tab, který ve verzi 3.6 prostě přestal fungovat. Zjistil jsem, že řada uživatelů si bez něj přijde jako bezruká. Do té řady patřím i já. Na úvod snad jen to, že doplněk IE Tab slouží ve Firefoxu k tomu,  aby i stránky optimalizované pro IE dokázaly běžet ve FF. Jedná se o doplněk. který integruje IE engine do FF…
  • Vývoj modelem One Man Show

    Řada projektů a programů je vyvíjena pod svobodnými licencemi. Je to fajn, ale pokud na daném projektu dělá jen jeden člověk, může to mít za následek řadu problémů. V poslední době se také několikrát stalo, že ten nejdůležitější nechce/nemůže dále vyvíjet, což má za následek, že se s ním vezou všichni nadšení uživatelé, kteří jen užívají a nemohou/nechtějí vývoj převzít.