Hlavní navigace

Názor ke článku Když si vývojář obhajuje svůj názor od jméno - [71] Po tématech neskáču, jedná se o jeden...

  • 7. 4. 2009 16:53

    jméno (neregistrovaný)

    [71] Po tématech neskáču, jedná se o jeden provázaný a velký problém, proto ukazuji na jeho projevy.

    1a-b. Ano, je to zadarmo, no a co? Já neřeším funkčnost nebo licence, jde mi o tzv. komunitu. Že je něco zadarmo a dělám to ve volném čase neznamená, že se na tohle budu vymlouvat při zveřejnění kódu. Taky dělám spoustu věcí dobrovolně, ale A) nesu plnou odpovědnost a B) dávám následně plnou podporu. Proč by tohle nemělo fungovat u SW zadarmo, neřku-li u balíku, který se poměřuje s komerční konkurencí?

    2. Asi jde o mojí logickou zkratku. Biděl jste někdy narycho napsaný TeX soubor převedený do HTML? Příšerná změť dílčích informací, v případě octave navíc není dokumentované úplně všechno. Když se to vytiskne do knihy, má to aspoň nějakou formu. Když se mi ale v prohlížeči zobrazí tahle hrůza, nedá se to použít, protože se dá listovat maximálně stylem Obsah/hledám ve změti nadpisů nejvhodnější/skok na kapitolu/to není ono/Obsah/další dlouhé hledání... Trošku rozdíl v porovnání s úplnou dokumentací komerčních SW (Matlab například)...

    3. Aha, takže procházíte všechny zdrojáky a hledáte backdoor. Bravo, já na tyhle pitominy nemám čas. SW je pro mě něco, co má fungovat a má být uživatelsky přívětivé. Pokud se svými argumenty snažíte zakonzervovat současnou situaci, jste pro mě zpátečník. Pryč jsou doby nadšenectví a dneska je třeba jít o krok dál, a to v podpoře a ergonomii. Jenomže to chce změnit styl myšlení. Nemám problém s nastavováním nebo hledáním který pitomec mi co změnil v konfiguraci. Jenom mi vadí, že mi to bere čas. S tím jádrem šlo o něco s přechodem na HAL, prostě nebyl modul pro ovládání USB zařízení a já potřeboval vlastní konfiguraci jádra a nevěděl jsem, že musím někde něco zaškrtnout jinak. Jo a taky byl docela vtip když se mi jindy objevilo kernel panic - z nějakého důvodu bylo třeba zadat při rebootu parametr pci=nosort. Po dvou dnech proklínání jsem kdesi na jednom malém diskusním fórečku našel radu.

    4. Mám taky KDE, ale to debianu nezabrání v tom, aby mi ho občas předělal na gnome. Je fakt, že naposledy to bylo tak před rokem a teď je to už ok.