Hlavní navigace

Názor ke článku Cesta do hlubin uživatelovy duše od j - ... co si budem rikat, pro bezneho uzivatele...

  • 7. 7. 2015 17:00

    j (neregistrovaný)

    ... co si budem rikat, pro bezneho uzivatele jsou zdarma vsechny SW produkty. Chce windows, sezene si windows, chce office, nainstaluje si office, chce photoshop, ma ho.

    Sekundarne ho pak zajima, jestli otevre/udela co chce.

    OS muze byt daleko zajimavejsi ve firemnim sektoru, tam se totiz licence uz resi. A take se tam resi penize. Daleko vetsi penize nez nakup SW pro jedno PC.

    OS to ale bude mit hodne tezke. Jednoduse proto, ze drive nebo pozdeji budou SW zdarma pro soho rozdavat vsichni. Jednoduse proto, aby uzivatel mel doma prave jejich SW, a firma pak byla nucena jej koupit, protoze to vyjde vzdy levneji, nez stovky a tisice uzivatelu preskolovat na neco jineho.

    Osobne mam treba instalovany LO. Duvod? "proste mi staci". Uplne stejne bych si mohl lusknutim prstu nainstalovat posledni verzi m$ office, ale proc? 10x vetsi moloch z nejz vyuziju promile funionality.

    BTW: nevim o jake ze to licenci byla rec, ale mam nekde v hlubinach mailu komunikaci s M$, kde mam potvrzeno, ze olp umoznuje 3 instance office per licence - na desktopu, mobilni zarizeni a pripadne doma. Tedy dokud uzivatel ve firme pracuje, a nic navic platit nemusi.