Hlavní navigace

Názor ke článku A za komunistů bylo líp! - Díl 2 od LO - [36] Prezentovat skinheads a anarchisty na ose pravice-levice...

  • 15. 11. 2007 0:13

    LO (neregistrovaný)

    [36] Prezentovat skinheads a anarchisty na ose pravice-levice je poněkud zavádějící. Stejně tak i ty další symboly jsou poněkud zjednodušené, až pokřivené.

    [37] Člověče nešťastná. Víte, co je centrálně řízené hospodářství? V tomto systému stát či vláda řídí všechny podstatné sektory ekonomiky, rozhoduje o využití prostředků a distribuci příjmů. Státní/vládní plánovači rozhodují o tom, jaké zboží se má vyrábět, přikazují podnikům jeho produkci, a stanovují ceny. A víte, co je monopol? To je setrvalá situace, kdy je na trhu jediný producent daného zboží či služby, neexistuje použitelné alternativní zboží/služby, monopolní výrobce určuje ceny na trhu, a existují nepřekonatelné překážky pro vstup na takový trh. Běžte si zopakovat něco ekonomie a politologie, a pak teprve hovořte o ČSSR jako pravicové diktatuře ;)

    S těmi žvýkačkami to má být vtip, nebo jste tím chtěl něco konkrétního vyjádřit? Neberte to špatně, ale přijde mi to úsměvné.