Hlavní navigace

Názor ke článku A za komunistů bylo líp! - Díl 1 od LO - [20] Bít děti přichází v úvahu jen tehdy,...

  • 13. 11. 2007 1:52

    LO (neregistrovaný)

    [20] Bít děti přichází v úvahu jen tehdy, když tancují po louce kterou si pronajaly, nebo demonstrují za něco co se zrovna nenosí. Souhlasím, že tento režim je z nejlepších na světě, ale je pořád hodně co zlepšovat.

    [21] Já nenám nic proti tomu, když usvědčeného teroristu nepustí do letadla, aby neohrožoval bezpečnost. Jenže usvědčení teroristé jsou zpravidla ve vězení, nebo mrtví. A řešit tento zjevný problém tak, že se vytvoří seznam, kam je možné přidat v podstatě kohokoliv, bez pravidel, a odebrání ze seznamu je prakticky nevynutitelné, je to zásadní problém. Co třeba presumce neviny? Mimochodem pokud máte shodou okolností stejné jméno, jako někdo ze seznamu nežádoucích, jeďte na letiště o hodinu a půl dříve, a doufejte, že to bude OK. Vždy znovu, ne jen jednou. A k EU - black listy jsou samozřejmě i v EU.

    [22] Dělníci bez managementu nedokáží vůnec nic. Továrnu si řídit opravdu nemohou. On totiž obsluhovat lis může v podstatě kdokoliv. Vést směnu, provádět údržbu a opravy výrobní linky, zajišťovat prodej, marketing, logistiku nebo nákupy, to už zdaleka neumí každý. A finanční ředitel fabriky, nebo výkonný ředitel, to jsou dobře placení specialisté. Každý z nich byl mohl obsluhovat lis. Ale zkuste tu obsluhu lisu s IQ 80 udělat nákupčím, finančním ředitelem, účetním apod., a dopadne to katastroficky. A protože schopní specialisté jsou vzácní, jsou placení daleko lépe, než obsluha lisu.

    Někteří hůře placení se rekvalifikují a snaží (můj kolega postoupil ze slévače na admina, poté IT managera, nyní produktového managera, a kdo ví, jak skončí). Jiní řeknou "snažit se nechci, stačí mi co mám". Ale další vzpírají půllitry, a nadávají, že jim nikdo nepřidá, a že ti lépe placení berou své peníze neprávem. Vždy jim říkám: kolik let jste strávili studiem? Kolik jazyků ovládáte? Kolik lidí může dělat práci, kterou děláte, a jak dlouhou průpravu na to potřebují? Kolik hodin týdně pracujete? Proč tu tedy sedíte, a něco se sebou neděláte, místo naříkání? Jenže naříkat je snadné, a pracovat na sobě, to jde ztěžka... Buďme rádi, že pivo působí jako sedativum, a snižuje i sexuální aktivitu.