Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Zrušil jsem aktualizace, konečně můžu používat děravý prohlížeč.

  • 3. 2. 2012 10:18

    A. S. Pergill (neregistrovaný)

    [9] Nejde jen o vzhled, ale aktualizace velice často rozdrbou i funkčnost. A pak je dilema, jestli "nebezpečný", ale fungující soft, nebo soft "bezpečnostně záplatovaný", ale nemající klíčové funkce.
    Na KDE3 jsem vypálil snad stovky CD a DVD, jen v implicitním nastavení po instalaci, aniž bych musel cokoli přenastavovat. Na KDE4 se mi nepodařilo vypálit stejným softem (K3B) a na identickém železe ani jedno, přitom jsem jich zmařil určitě přes deset při laborování s různými úpravami nastavení. Debian 6 jsem byl nucen natvrdo downgradovat na Debian 5, protože tam (na identickém železe) nejelo video v celoobrazovkovém modu a přeskakoval zvuk. Znamenalo to mj. přenastavit v počítači systémové datum, protože nějaký idiot vázal instalaci některých programů na jakési limitní datum.
    A řeknu to natvrdo: Pokud vývojáři zjevně zdrbou funkčnost aktualizovaného programu, kterou jako uživatel vidím a mohu posoudit, tak proč bych měl věřit, že je skutečně lepší i ta "bezpečnost", kterou si takto jednoduše ověřit nemohu?