Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Proč není internetová reklama totéž co letáky.

  • 9. 6. 2009 11:53

    Petr Malý (neregistrovaný)

    TO 69 : Jistě, podnikání je boj, vy jste zákazník root.cz, tímto ji okrádáte. Pokud tedy toto berete do podnikání a já s Vámi naprosto souhlasím, mají právo provozovatelé root.cz Vás zažalovat.

    TO 63 : Máte právo si vybrat portál, kde reklamy nezobrazují. Je obrovský omyl, že informace jsou zadarmo. Zobrazování reklamy je pouze jedna z cest, jak za ně platíme. Ve Vašem případě se to bohužel projeví i na placení za stažená data, ale jsem si jist, že se s Vámi provozovatelé těchto portálů budou ochotní dohodnout na placení za informace jinak a tím Vám umožní reklamu legálně blokovat.

    TO 59 : Docela by mě zajímalo, jak jste se sem dostal. I toto je médium. A vsadím se, že máte jako HomePage prohlížeče seznam.cz nebo centrum.cz. Neodporujete si tímto svému přesvědčení? Jak vůbec můžete používat internet? Trochu mi to připomání Bursíkův pohled na třídění odpadů.

    TO 56 : Zobrazováním reklamy právě za obsah platíte. Do obchodu taky chodíte kvůli nákupu určitých věcí, ale bez zaplacení to nebude úplně jednoduché.

    TO 50 : Otázkou je, kdo za těmito weby stojí. Možná to má někdo jako svůj koníček. Chcete čekat, až někdo se rozhodne mít portál typu root.cz jako svůj koníček?

    Obecně vidím naprosto jednoduchý problém - je to pocit mít právo na informace jen kvůli tomu, že si platím internet. Je to asi tak stejné jako se někteří snaží na open source redakčních systémem typu joomla vyblokovat jména autorů jednotlivých součástek (a to je to zdarma!). Pochopím, že někteří si stěžují, když jim dám něco ke stažení přes rapidshare.com - tam kvalitní download musí zaplatit. Doufám, že lidi, kteří blokují reklamu, tak dělají z neinformovanosti, že poškozují provozovatele portálu (taky byly doby, kdy jsem to nevěděl). Pochopím downloading filmu z netu - v době, kdy je svět propojen internetem, já nemám jinou možnost, než si film objednat a několik dní na něj čekat??? A navíc mě to něco stojí. A i když informace některé lidi něco stojí (připojení na data), chodí sem. Proč??? :)