Hlavní navigace

Názor ke článku „Je lepší Windows nebo Linux?“ je špatná otázka od MIlan Piller - Já používám Linux někdy od roku 1998. Dříve...

  • 18. 5. 2013 9:23

    MIlan Piller (neregistrovaný)

    Já používám Linux někdy od roku 1998. Dříve to bylo opravdové terno na domácí použití, ale s průběhem času ta otázka asi nějak pořád zůstala, i když úplně ztratila smysl.
    Dnes už jedině Linux na doma, na hraní je konzole a na práci je taky Linux. Já se bez Windows produktů úplně obešel a obejdu a ostatní zde tady asi taky.

    Odpověď na otázku je tedy, že Windows už dávno není nepostradatelný nebo nutný.

    Co se týče práce a firemního prostředí, tak Suse je licencované na SAP, Red Hat desktop zase na CAD systémy, firemní CRM a ERP systémy(jako náhrada za MS dynamics nebo NAV) v dnešní době už neběží jinak než online v cloudu a už vůbec nejsou jen pro IE. Groupware systémy jako náhrada za Exchange také běží online a podporují všemožná zařízení a dokonce jich je víc. Věřte nevěřte i Sharepoint dnes překonaly v možnostech IS s WebDAV2 jako je Suse Fibe. S kancelářským balíkem LibreOffice se dají dělat neskutečné věci jako např. zaoblené buňky :) a není potřeba MS Office.
    http://www.openoffice.cz/doplnky/stahnete-si-kalendar-na-rok-2012
    http://www.openoffice.cz/doplnky/sablona-pro-organizaci-skladu-i-s-fakturou
    Jsou profese, kde některé speciální programy jsou jen pouze pro windows, ale i to účetnictví, úprava fotografií, filmová tvorba, skládání hudby se dá dělat v programech na Linuxu také a celkem kvalitně.
    Podpora hardwaru jako jsou tiskárny nebo scanery je o mnoho lepší než bývala.