Hlavní navigace

Názor ke článku Zpropadené CSV od Michal - [53] Priznam se, ze na to, co delam...

  • 6. 11. 2010 22:25

    Michal (neregistrovaný)

    [53] Priznam se, ze na to, co delam mi CSV staci, takze s XML+XSL nemam zkusenosti, ale jste si jisty, ze tahle kombinace pujde na vetsine pocitacu otevrit snadneji nez CSV? Bude mit .xml v exploreru spravne nastavene asociace?

    Jestli jsem to pochopil, tak hlavni problem popisovany v tomhle clanku byl, ze nejrozsirenejsi kancelarsky balik parsuje jeden popularni datovy format (CSV) zavisle na lokalizaci.

    Zijeme v dobe, kdy mnoho programatoru nechape, ze datovy format nesmi zaviset na lokalizaci a navrch neumeji navrhnout format, kde je carka vyescapovana zpusobem pratelskym k jednoduchym nastrojum. Omlouvam se, ale temhle lidem jednoduse neverim, ze dokazou smysluplne navrhnout neco tak sloziteho, jako XML + XSL.

    Kdyz chci nejakou jednorazovou analyzu dat, jsou na to nastroje jako awk, perl nebo python uplne skvele. S nejakmi advanced XML faturami jsem prakticky odkazan na molochy typu J2EE nebo .net. Dekuji nechci, "vyhody", "dodelanost" a vzajemnou kompatibilitu tehle systemu jsem si naplno uzil na jednom projektu, ktery zahrnoval SOAP volani.