Hlavní navigace

Názor ke článku Vykrádáním k titulu od Jencek - Jsem opravdu překvapen, že na něco tak jednoznačné...

  • 26. 5. 2009 0:19

    Jencek (neregistrovaný)

    Jsem opravdu překvapen, že na něco tak jednoznačné může mít někdo jiný názor. Je zjevné, že studentka práci nesepsala z větší části a ta část co sepsala je výčet funkcí systému s krátkým komentářem. Takto by opravdu bakalářská práce vypadat neměla. To že má někdo na toto jiný názor mě přivádí ke vlastní sebereflexi, že i když si často myslím, že je něco naprosto jasné, tak se může vyskytovat početná skupina, která to vidí úplně jinak. Děkuji proto všem diskutujícím za tuto neočekávánou informaci.
    Svaťas však v úvodu chtěl radu co dělat. Už jich dostal několik, ale snad jedna navíc (pokud to ještě vůbec čte) neuškodí: Oznámit dopisem (nikoli e-mailem - nevím jaká mají na MU v tomto směru pravidla a e-mail se může ztratit) děkanovi fakulty a požádat o vyrozumění o postupu. V případě, že neodpoví, pak dopis na ministerstvo školství.
    V dopise bych poukázal nejen na problém autorských práv, ale i na to, jak je možné že se podobný typ práce obhajuje na katedře výtvarné výchovy. Toto mi opravdu hlava nebere. Má příbuzná na podobné katedře dělala bakalářku na téma (nevím přesně název), kde srovnávala různé ksichty pro nějaký redakční systém pro nějaký konkrétní typ webu. To mi přijde smysluplné a adekvátní takovému studiu.