Hlavní navigace

Názor ke článku Vykrádáním k titulu od anonym - [380] Příště si změřte tlak a uklidněte se,...

  • 25. 5. 2009 19:27

    anonymní

    [380] Příště si změřte tlak a uklidněte se, než usednete ke klávesnici. Váš cholerický příspěvek, plný agresivních výpadů proti lidem s jinými názory, svědčí jen o absenci schopnosti vést demokratickou diskusi. Navíc Vaše spekulace o vzdělání účastníků diskuse jsou chybné, já například (autor příspěvku 379) jsem vystudoval na VŠCHT v Praze.

    Můj příspěvek jste očividně nepochopil, zastával jsem v něm názor, že v právní společnosti se spory řeší cestou institucí a nikoli soukromou vendetou organizováním mediálního lynče. Člověk, který odhalil kauzu Kuřim, věc nahlásil na policii a tak je to správně. Podle Vás o tom měl nejspíše napsat blog nebo zajít do televize.

    Pro posuzování výtvarného zpracování webových stránek nemáte potřebnou kvalifikaci, pokud, tedy, nejste "humanistický žvanil" z AVU.
    Váš nápad hlásit věc na MŠ je komický a nestojí za komentář, co takhle řediteli zeměkoule do Washingtonu, tomu byste to nahlásit nechtěl ?
    Poznámky o daních a sockách jdou již zcela mimo, já daně platím také.

    [385] V mnohém s Vámi souhlasím, souhlasím především s Vašim dříve vysloveným názorem, že v tomto konkretním případě je vina především na straně vedoucího práce a oponenta. Zdá se mi zarážející, že v práci, kde je na každé druhé straně odkaz na na internetu volně dostupný článek pana SV, si nikdo z nich alespoň letmo tento článek neprohlédl. Celý případ nemusel vůbec vzniknout.

    Ve svém příspěvku jsem zastával názor, že se jedná o chybu systému a neměla by být řešena trestáním několika spíše náhodně vybraných jedinců, byť se tito v nějaké míře provinili.

    Je mi jasné, že problém se nevyřeší tím, když o něm nebudeme hovořit. Je ovšem otázka, do jaké míry je problém vůbec řešitelný, přesněji řečeno, řešitelný v širším měřítku, z hlediska situace na jedné škole, samozřejmě, řešitelný je. Jsem názoru, že snižující se úroveň VŠ (pro střední školy to platí ještě více) je logickým a zákonitým důsledkem vysokého podílu VŠ a SŠ studentů v populaci. Každý na to zkrátka nemá, aby absolvoval Caltech, a to je fakt, se kterým se nedá nic dělat. Buď tedy musíte méně kvalitní studenty vyházet a pak třeba i redukovat počet škol, nebo se smířit s tím, že některé školy budou mít nižší úroveň, která těmto lidem umožní studium dokončit. Sohlasím z Vámi v tom, že si PaedF MU musí sama rozhodnout, kam chce patřit.

    Hezký večer.