Hlavní navigace

Názor ke článku Vykrádáním k titulu od mikrom - Svatopluk Vit, nechapem, v com vlastne spociva tvoj...

  • 18. 5. 2009 22:06

    mikrom (neregistrovaný)

    Svatopluk Vit, nechapem, v com vlastne spociva tvoj vlastny problem.
    Najprv napises nejake texty, ktore umiestnis na web ako volne dostupne a potom ked ta niekto cituje ohanas sa autorskymi pravami. Ked sa citis taky nedoceneny, nemal si to davat na web, ale mal si to napisat do casopisu, ktory sa predava, alebo si mal napisat knihu.

    Jak slecna Denisa pise, vacsina jej prace spocivala vo vytvoreni webovej stranky o Joomla, co jej aj verim. Ten niekolko strankovy elaborat, bol len mensou castou bakalarkej prace. /I ja som robil diplomovku, kde asi 50% tvorilo vytvorenie softveru/

    Byt na tvojom mieste, tak by som sa akurat potesil, keby ma slecna Deniska citovala vo svojej praci. Mal by som aspon dobry pocit, ze som niekomu pomohol. A mozno by som jej napisal email, ze ma tesi, ze sa zaobera Joomlou a ze urobila peknu stranku. A mozno by som ju pozval aj na drink :-) Vies, my normalni chlapi sme k zenam velkorysi a galantni :-) /I ja som za svojho studia pomahal spoluziackam napisat kompilator na zapocet a neohanal som sa potom autorskymi pravami./

    To ze na Slovensku a v Cechach studenti stale este opisuju je tradicia. Neni to pekne, ale zial v povedomi ludi stale plati, ze kto opise je chytrejsi,ako ten co neopise. Takto devastoval myslenie ludi socializmus desiatky rokov a niekolko generacii a zase bude trvat mnoho rokov a generacii, kym sa to odtrani.

    Zamysli sa, co si vlastne dokazal svojim zufalym vykrikom?
    Myslim, ze nic - na tej skole sa urcite nezmeni nic. Docent, ktory tam je aj nadalej zostane docentom nadalej. Studenti budu opisovat dalej. Predpokladam, ze to potrva este jednu generaciu.

    Co si sposobil?
    V prvom rade tymto blogom ublizujes slecne Deniske, ktora ti nijako neublizila. Slecna Denisa ta urcite povazovala za velkoryseho Joomla-guru, ktory sharuje svoj know-how na webe a iste bola zhrozena ked sa dozvedela o tomto blogu.
    V druhom rade si si sam pokazil reputaciu. Zatial co predtym si bol mozno pre ludi velkorysy guru, teraz vypadas ako ubohy, zufalec, ktory si uzkostlivo strazi svoje "autorske prava" /som zvedavy kolko percent z toho co si napisal, si jednoducho prelozil z anglictiny/. Myslim, ze i tvoji kolegovia z IT budu mat z teba divny pocit, ked budu citat tento blog.
    Pretoze my - ktori sme normalni - si uvedomujeme, ze za mnohe z toho co vieme, vdacime velkorysej pomoci skusenejsich kolegov a podla ich vzoru sme takisto velkorysi k menej skusenejsim kolegom.

    Si si isty, ze toto si chcel dosiahnut?

    mikrom
    http://www.tek-tips.com/userinfo.cfm?member=mikrom