Hlavní navigace

Názor ke článku Android kouše do jablka - díl 2 : iPhone mám v ruce od mat - [22] I se SIM toolkitem v menu atd. je...

  • 14. 8. 2012 11:19

    mat (neregistrovaný)

    [22]

    I se SIM toolkitem v menu atd. je spokojenost s iOS zařízeními nejvyšší. Mohu to prohlásit za zmanipulovaný výzkum nebo přijmout fakt, že většina lidí SIM toolkit nepoužívá.

    Na iOS zařízení lze řadu věcí vylepšit. To ale na Androidu také. A z obchodního hlediska nelze čekat na "dokonalý produkt". Apple je pod daleko větším tlakem než Samsung (HTC ...) v případě, že něco nefunguje. Apple těch iOS zařízení prodal o "trochu" víc, tj. v absolutních číslech může být těch problémů daleko víc a jsou víc medializované. Proto se věci, které nejsou prioritou, implementují až za nějaký čas, kdy se zjednoduší tak, že je schopná je pochopit i nějaká babička. (Je třeba si uvědomit, že v řadě zemí není iPhone luxusní zboží, co do ceny...)

    To je třeba příklad C&P, multitaskingu, notifikací (dost možná převzatých z Androidu), tetheringu atd.

    Nechápu, proč někdo chce měnit něco, s čím je spokojený. Pokud mi Android a jeho vlastnosti a "ekosystém" vyhovuje, tak je blbost dokonce i jen testovat něco jiného. Já třeba fakt nemám potřebu ztrácet čas hraním si s BB. Mým životním cílem není dokonalý telefon. Pokud jsem se ale před lety rozhodl změnit notebook z Linuxu na Mac, tak to bylo právě kvůli tomu, že staráním se o Linux (příp. ještě dřív o Win) jsem zbytečně ztrácel svůj drahý čas. A nebylo to bezbolestné. Něco jsem za to zaplatil a byl jsem k tomu i připraven. To samé s telefonem. Je to jen otázka priot a pracovních/ži­votních návyků. A ty lze změnit.