Hlavní navigace

Názor ke článku ...a Total Commander používáte? od Franta - [3] +1 tohle taky nechápu. Ale v tom...

  • 22. 4. 2009 11:00

    Franta (neregistrovaný)

    [3] +1 tohle taky nechápu. Ale v tom tenhle problém není – i kdyby se používalo SFTP a uživatel měl nešifrovaná hesla na disku, dopadne to stejně.

    [16] to není chyba ale vlastnost – pokud uživatel nezadává hlavní heslo, tak musí počítat s tím, že jsou hesla uložená v nešifrovaném tvaru na disku. Na tom ještě není nic tragického, jen uživatel nesmí být lama a musí mít svůj počítač pod kontrolou (lze to řešit třeba i tak, že mám více uživatelských účtů v OS a tím si oddělím „důležité“ věci od brouzdání webu – a nastavit si práva k souborům, aby to přibližně odpovídalo Bell-La Padula modelu)

    [19] ty zkratky jsou standard, na F5, F6, F7 nedám dopustit, ten Norton to vymyslel moc dobře :-)

    „být souborovým manažerem pro pokročilé uživatele a necpat se do jiných oborů“
    Tohle je možné v Linuxu, kde si připojím FTP pomocí curlftpfs, SSH pomocí sshfs atd. a pak s těmi vzdálenými soubory pracuji v libovolném programu, jako by to byly soubory na místním disku. Ale ve Windows se tohle bohužel musí „hackovat“ přes funkce jednotlivých programů (takže je potřeba mít FTP/SSH klienta ve správci souborů, v textovém editoru a v dalších programech, pokud chci dosáhnout stejné funkcionality jako v Linuxu).