Hlavní navigace

Neelie Kroes a Výběr prohlížeče

26. 3. 2010 21:23 mihun

Sem legálním majitelem 3 systémů Microsoft Windows. Mám licenci na Windows XP, Windows Vista 32bit. a také používám  Windows 2003 Server na testování pro klienty.

Jednoho krásného bouřkového večera sem se vrátil po 8 hodině domů z práce. A co nevidím. Nainstalovala se mi další ikonka. Je to aplikace Výběr prohlížeče.

Následuje obrazovka, která vysvětluje lidem s IQ 70–80, co je to vlastně takový prohlížeč internetu. Aplikace se ptá, zdali jste  připojeni k internetu. Kliknutím na OK se Vám zobrazí následující stránka:

[caption id=„attachment133“ align=„aligncenter“ width=„217“ caption=„Vyber si svého politika:“]Vyber si svého politika[/caption]

Zde se nebohý uživatel dozví, že existuje jakýsi Mozilla Firefox, Safari, Opera Browser, Google Chrome, Flock, Maxthon, K-Meleon, FlashPeak, GreenBrowser,  Sleipnir a Avant browser. A se vším tím prý jde surfovat po internetu. No není to krásné? Kdo by se nechtěl dozvědět na kapotě svého auta, že se dá také jezdit například ve Trabantu Limousine?

Kdyby nebylo Neelie Kroes, nevěděl bych, co je to Bing nebo Google a nemohl bych si tak vyhledat prohlížeč, který mi vyhovuje. Pěkně děkuji.

Opravdu potřebujeme soudružku poradkyni?

Chcete si koupit nějaké nové zboží? Normální člověk si projde internet, podívá se na několik e-shopů, využije třeba server zboží.cz od Seznamu. Pak třeba zváží návštěvu kamenné prodejny a rozhodne se, zda koupí nebo nekoupí. V EU si to zjevně nemyslí.

Co si máte stáhnout

Na Windows je jedním z nejlepších prohlížečů aktualizovaný Internet Explorer. Pěkný rendring písma, možnost doinstalace pluginů. A hlavně? Výborná podpora technologií Microsoftu. Připojíte se např. na  OutLook Web Access, k firemnímu portálu nebo ke svému internetovému bankovnictví.

Další výborný prohlížeč je např. Mozilla Firefox. Tento prohlížeč je multiplatformní a budete jej pravděpodobně znát, používáte-li Linux. Firefox splňuje webové standardy a má jednoduché a logické prostředí. Je zajímavý především svými add-ony. Začínajícím uživatelům Firefoxu bych doporučil knížku Internet – Pět set rad, tipů a technik od Dana Olivera.

Ano rozumu, ne hloupým a zbytečným aplikacím vynucovaným úředníky z Bruselu.

Sdílet