Hlavní navigace

FreeCol - čeština

7. 11. 2007 9:16 (aktualizováno) Michal Breškovec

Nedávno se na rootu objevil

FreeCol kopíruje svého předchůdce opravdu věrně, takže pokud jste původní Colonization hráli, budete ihned jako ryba ve vodě. Nicméně z práce na překladu vím, že tvůrci projevili alespoň malou známku invence a do hry byl například přidán (zřejmě pod dojmem z filmu Piráti z Karibiku) Bludný Holanďan a jeho nemrtvá posádka. Nicméně autoři slibují po vydání verze 1.0 zahájení prací na 2.0, kde už by jsme se novinek měli dočkat. Ke cti autorů slouží, že hra je napsána jako klient/server aplikace, takže narozdíl od své starší sestřičky podporuje multiplayer, a tím, že je celá napsána v JAVA, je plně multiplatformní.

FreeCol 0.7.2 CZE - mapa

Změny samozřejmě doznala grafická stránka hry (zvuková a hudební zatím téměř chybí, což by se snad mělo do finální verze změnit), která je lepší a i v rozlišení 1600×1200 nevypadá zle. Pochopitelně, že nelze srovnávat třeba s plně 3D a opravdu povedenou 

A nyní k tomu důležitému. Přeloženo je úplně vše. Bohužel, vzhledem k mému katastrofálnímu nedostatku času vznikal překlad poměrně narychlo, po nocích a v brzkých ranních hodinách, a to se zřejmě projeví na korektuře chyb. A tady přichází ta vaše část práce, milí hráči. Stáhněte, nainstalujte, pařte od rána do noci, a pak zase od noci do rána a hlavně reportujte chyby. Budu vděčný za všechny připomínky, ať už k opravě gramatických chyb, nebo chyb v překladu. Pokud se vám nelíbí nějaký výraz, zdá se vám překlad kostrbatý, nebo nedává smysl, pište, pište, pište. Rád bych potom svůj překlad poslal vývojářům jako oficiální, aby nejpozději verze 1.0 byla už přímo v češtině. Své připomínky můžete psát sem do diskuze, nebo na kontakty, které jsou uvedeny v souborů s překladem (jak je v Unixu dobrým zvykem, je to obyčejný textový soubor). Instalace je jednoduchá a je popsána v přiloženém readme.

Stažení aktuální verze
Verze
Změna
freecol-cze.zip 0.7.2_0.91
4.11.2007

Update 7.11.2007: Můj překlad byl vývojáři hry přijat jako oficiální a pokud někdo bude hru kompilovat z SVN, už ho tam bude mít. Objeví se také v dalším releasu hry. Překlad bude dále probíhat zde. Pochopitelně, že jakákoliv pomoc je vítána.

Na závěr par informací a linků o ostatních CIV hrách:

Sdílet