Hlavní navigace

Moje střípky z IT a jiné... - Témata označená nálepkou EU

  • Co je EU?

    Název článku jsem si půjčil z výsledků Google Trends z UK, kdy Britové doslova „pět minut po dvanácté” zjišťují, co že to vlastně udělali.„Brexit” je velké téma, které ovlivní nás všechny a proto je obtížné se mu vyhnout, či se nevyjádřit, takže si nebudu dělat násilí a pár slov zde napíšu. Výsledky Google Trends těsně po vyhlášení Brexitu.
    25. 6. 2016 12:14 (aktualizováno)
  • ACTA nemá smysl

    Zastánci dohody ACTA v naší vládě tvrdí, že tato dohoda je nutná, aby pomohla ochránit takzvané duševní vlastnictví našich firem, proti zneužívaní v zahraničí. Tvrdí, že je významná pro naše vývojáře mobilních aplikací a tvrdí, že pro občany České republiky nepředstavuje žádná omezení. To tedy znamená, že zástupci naší vlády nám zcela nepokrytě lžou (ne, že by to bylo něco nového), protože nic z toho není pravda.
  • ACTA – ohrožení svobody

    Poslední dobou se velmi řeší věci jako ACTA, SOPA, PIPA a kauza Megaupload, a to je správné, protože tato témata jsou velmi důležitá a dotýkají se nás všech, včetně těch, kteří o tomto tématu netuší, nezajímá je to, či jen prostě nechápou o čem je řeč. Velmi často se pak diskuze stáčí ke sdílení děl chráněných kopírovacím monopolem na Internetu a dopadu těchto aktivit na jednu, či druhou stranu sporu.