Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Vykrádáním k titulu - závěrečná zpráva.

  • 22. 10. 2009 18:08

    mmh (neregistrovaný)

    [99] Výborné shrnutí. Škoda, že Váš příspěvek nedostal pořadové číslo 100. Po přečtení části diskusních příspěvků mi ovšem Váš optimismus ohledně počtu lidí, jako je pan Vít, nepřipadá na místě.

    [131] Pořád píšete o "poškozeném"... A copak to tomu ubožáčkovi maličkému slečna "poškodila" ? Jeho jméno se v té práci uvádí téměř na každé druhé stránce, takže autorovu nenasytnému egu by to snad mohlo stačit. O autorství textu ho evidentně nikdo připravit nechtěl. Na LinuxExpresu jsou podobných (a i o dost lepších) článků tuny a málokterému z nich se dostane tak velké pozornosti. Zde žádný "poškozený" vůbec není, žádná věcná, finanční ani morální škoda nikomu nevznikla. V poslední diskusi tu škodu někdo přirovnal k přejití vozovky na červenou a to docela sedí.
    Ono mezi vykrádáním bytů, o kterém hovoříte v příspěvku [102], a opisováním ve škole je určitý rozdíl a je zarážející, že ho při Vašem předpokládaném vzdělání (v akademickém prostředí se trochu pohybuji...) nevidíte. Autor příspěvku [99] zcela správně poukazuje na etickou stránku věci. A tak při zjištění nějakého provinění by měl člověk nejprve posoudit jeho závažnost a u podobného bagatelního přestupku, kterého se navíc dopouští nemalá část studentů, zvážit potenciální následky pro "hříšníka" při jeho udání. Vy byste nespíše lidi věšel i za přejití ulice mimo vyznačený přechod. Docela by mě zajímalo, zda byste byl tak zásadový i v případě, kdy by se jednalo, řekněme, o Vaši dceru.

    A úrověň školství ? Můžete mi říci, co by se změnilo, kdyby slečna své zdroje trochu přebásnila, pozměnila formulace a trochu popřehazovala některé části textu ? Zvýšila by se tím nějak její schopnost učit děti výtvarnou výchovu na ZŠ ? Asi sotva. Celkový přínos by byl stejný, ale koza by se nažrala, vlk by zůstal celý a Vy byste byl šťastný, jaké to máme skvělé vysoké školy.

    Autor blogu někoho udal, je tedy udavač. To není urážka, to je prosté konstatování skutečnosti. Jak byste ho nazval Vy ? Kdyby vymetal komíny, byl by kominík. To, že slovo udavač má pejorativní nádech, je jiná věc, a asi ta konotace nevznikla bezdůvodně.

    Autor ve svém předchozím blogu doslova píše : "Sám jsem asistoval několika nešťastníkům, kteří nebyli schopni nějakou hru na svém stroji rozchodit, nemluvě o těch, kteří měli různé kradené/crackované verze, kteréžto rozchodit bylo úplnou černou magií a mučením zároveň. Někdy to takhle však vypadalo i s naprosto legálně pořízenými produkty." Sám se tedy přiznává, že napomáhal porušování autorského zákona a pravděpodobně neběžel udat ani sám sebe, ani ty svoje nešťastné kamarády. Tedy jiným káže vodu a sám chlastá nebo alespoň chlastal (ukradené !!!) víno.