Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Vykrádáním k titulu - závěrečná zpráva.

  • 21. 10. 2009 16:46

    mmh (neregistrovaný)

    Doba jde kupředu, dnešní udavač má proti tomu včerejšímu život omnoho snažší. Udavači v dřívějších dobách museli totiž udávat tajně. Za prvé si vesměs sami uvědomovali mravní závadnost svého jednání a styděli se sami za sebe. Za druhé si také byli vědomi toho, že kdyby jejich aktivita vyšla najevo, společensky by se znemožnili.
    To pro dnešního práskače žádná z těchto omezení neplatí. A tak jsme svědky toho, že udavač udává veřejně, chlubí se s tím na internetu, a ještě za to sklízí nadšené ovace a je ke své činnosti povzbuzován nemalou částí publika. Pokrok se zkrátka nedá zastavit.

    Když dle legendy Ježíš viděl dav, chystající se kamenovat ženu, řekl : "Kdo jsi bez viny, hoď po ní kamenem". Před 2000 lety nehodil nikdo, dnes by si asi házel (skoro) každý. Skvělá vizitka pro dnešní společnost.

    Slečna bude asi muset emigrovat, protože jinak ji bude patrně až do smrti pronásledovat zakomplexovaná samozvaná "hlava českého týmu uživatelů redakčního systému Joomla", žárlivě si střežící svá autorská práva.

    Zde nejde o vraždu ani o týrání dětí. Vše, k čemu došlo, je nadměrné použití jednoho článku z internetu. Školství stojí za hovno, bude to stále horší, a podříznutím obětního beránka se to určitě nezmění. Péče o úroveň vzdělávání je jen maskování jiné motivace a jedná se o pro udavače typický způsob jednání. Autor tohoto blogu by se mohl ucházet o místo manažera nejnovější bonzácké kampaně BSA.