Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku To chci aneb TouchBook od Always Innovating.

  • 30. 6. 2009 23:13

    Robert (neregistrovaný)

    Mě se to taky moc líbí, jen mi tam celkem vážně chybí výstup na monitor, momentálně používám eee 901 v podstatě jako jediný počítač, vzhledem k tomu že se pohybuju mezi spoustou serverů, tak mě nějaká úložiště na nb opravdu netrápí,, momentálně mám v home na eee asi 1G dat.

    Co se týče dalšího hw tak mi připadá že má žalostně málo ram, né že by se s 128 nebo 256 nedalo vyžít, ALE. Jak člověku chybí cache tak je to znát. Tohle se nedá nahnat ani třeba použítím fluxboxu, sám ho používám tak vim co řikám. Jakýkoli moderní prohlížeč sežere strašně moc (stačí otevřít pár webů). Pochybuju že tam někdo bude provozovat elinks:) No a vzhledem k tomu že v podstatě u takovýho zařízení neni kam swapovat, tak bych tam opravdu dodal pořádnější kus paměti, nepřipadá mi že by to zrovna dneska měl být takový problém. Klidně by tam mohlo být 1G (teda pokud to neni nějaký omezení cpu/mb)

    Co se týče cpu tak bych řekl že to bude v pohodě, Atom má tech 1600MHz tak akorát na papíře. Zde opravdu záleží jen na sladění sw. No na gentoo to asi vhodná mašinka nebude :) Zato takovej debian to by mohlo být fajn.

    Taky bych uvítal radši nějakou formu ssd (teda né tu co dávaj jako slave do eee, ta se od SD moc neliší) než SD, přecejenom je to jinačí kafe, jinak 8G to je pohoda na takovýhle zařízení.

    Co se týče akcelerometru, tak na to sem zvědavej, mám takovej pocit že využití bude podobný jako super pařba na mobilu Siemens SX1 kde se využívala kamera jako pozadí ke střílečce komárů, takže aby člověk trefil komára musel správně nasměrovat mobil :) Nechme se překvapit.

    Takže moje hodnocení podle toho co sem všude počet je:

    + výdrž
    + konstrukce/koncept
    + cpu

    - žalostně málo paměti
    - absence jakéhokoli video výstupu (cokoli by se dalo překonvertovat na VGA nebo DVI)
    - mikro sd místo nějakého rychlejšího ssd

    Pro mě je to v podstatě zapovězená věc dokud to nebude mít možnost externího monitoru.