Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Pirátem jen napůl?.

  • 12. 3. 2008 13:15

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    [9] Ten přístup dodržování má jeden háček - a to, že nikdo nezná všechny zákony - je jich takové množství, že ani právníci se v nich nevyznají. Je prakticky nemožné je dodržovat - pro jejich obrovské množství, a pro jejich nejasnost a mlhavé definice.

    Souhlasím s tím, že přístup - bude se dodržovat vše a budeme si velmi tvrdě hlídat, aby se neschvalovaly ptákoviny je super, ale nerealizovatelné za současného přístupu a pravomocí vlády.

    V zásadě každý den porušujeme všichni desítky zákonů, aniž o tom vůbec víme. Důvodem k tomu, proč se tu na zákony kašle je jejich obrovské množství, a také to, že v některých zákonech je jasně vidět, že jsou dost nespravedlivé. Například zákon o výpalném, který hodně poškodil ochotu lidí nekrást duševní díla, protože proč by měli oni za vše platit, když je zase druhá strana tvrdě okrádá na mnoha stranách (vím, netýká se sw, ale lidi to nerozlišují). Pro spoustu lidí je zkrátka "předplaceno". Ono je to hezké apelovat na morální jednání lidí, když druhá strana se chová tvrdě mafiánsky a vydírá dost drsným zpoplatněním mnoha věcí. Podle mě lidé se nebudou chovat lépe a nebudou ze sebe dělat blbce jednostranně.