Hlavní navigace

Tady je Svaťasovo - den za dnem v IT - Témata označená nálepkou Zamyšlení

  • Jsem nejčtenější blog!

    Tedy mezi čtenáři, prohlížejících root.cz v době od 8:30 do 9:15 a snídajících míchaná vejce, používajících notebook v rozlišení 1024×768. Že se vám to zdá nějaké podivné? Je to jen má vtipná reakce na článek rozplývající se nad tím, jak je jeden web čtený. Četl jsem v novinách a následně i na zpravodajském serveru idnes.cz, že jsou prý nejčetnější na rychlém internetu. Ta kategorie mi připadá nějaká uměle vytvořená. Buď jsem nejčtenější na celém internetu nebo nejsem.
    4. 3. 2010 12:55 (aktualizováno)
  • Máme máslo na hlavě, ale jen trochu...

    V několika minulých dnech jsem se setkal s tím, jak se pokusit šetrně sdělit, že něco bylo špatně, ale že za to vlastně ani tak nemůžeme. Jsou to tři případy, které spolu v podstatě nesouvisejí, ale přitom mají podobný rukopis. Je však celkem jedno, jestli je to mezinárodní firma, komunitní projekt nebo česká banka.
    4. 3. 2010 13:12 (aktualizováno)
  • Jak jsem spadl na zem

    Jsou prázdniny. Každý asi trávíme nějaký čas u vody, někdo si dovoluje. Já trávím svou dovolenou v malém městečku nedaleko Chrudimi. Není to tedy žádná samota. Mám s sebou i počítač a asi si nedokážu představit, že bych neměl přístup na internet. Doma je to jednoduché, tam mám připojení přes kabelovou televizi. A jak jsem zjistil, moc rychle jsem zapomněl…
    4. 3. 2010 13:31 (aktualizováno)