Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Možná je to tady.

  • 13. 2. 2009 18:54

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Kecy, kecy, kecy. Už mě nebaví pořád číst lhaní linuxové komunity o ICQ.

    Zde je pravda:

    1) Alternativnéí klienti k ICQ jsou oficiálně povoleni.

    2) Žádný boj proti alternativním klientům změnami protokolu není.

    Ad 2) Jestli uveřejnění plné dokumentace nového protokolu ICQ spolu se svolením použít jej pro alternativní klienty ICQ přímo od provozovatele ICQ – firmy AOL. A zároveň upozornění 2 roky dopředu, že zastaralá verze protokolu bude vypnuta. Jestli toto vše považujete za boj proti alternativním klientům – pak ve Vás musí být hodně fanatické nenávisti proti ICQ.

    Pravda je taková:

    Kdosi v linuxové komunitě zapálil boj proti ICQ. Že při tom padlo mnoho lživých argumentů je nepodstatné, jakmile se dostanou ke slovu emoce, IQ linuxové komunity je v háji pod IQ mrazu. Pak to od toho fanatika začalo x lidí opisovat, takže pak „svatas“ uvádí “hodnověrné“ odkazy jen od opakovačů.

    Smutné je, že si nikdo z nich včetně autora článku nezjistil skutečný stav věcí. Ale to je pro bezbřehý emocemi zažehnutý fanatismus celkem typické.

    Pro Ty, kteří jsou schopní ještě myslet:

    Každý právní dokument, včetně licence ICQ, platí jako celek. Vytrhnutá část jakéhokoli právního dokumentu není nic. Pokud se jakýkoli právní dokument dostane k soudu, bude vždy posuzována jako celek. Hint: Americké smlouvy a licence se píší tak, že jí musíte přečíst celou do posledního slova včetně návazných dokumentů – jinak nepochopíte přesně o čem píše. České smlouvy jsou psány odolněji k vytrhávání z kontextu.

    Další hint: Pokud máte v licenci ICQ napsáno, že nelze používat alternativní klienty BEZ PÍSEMNÉHO A VÝSLOVNÉHO POVOLENÍ AOL, a zároveň vc jiném dokumentu firma AOL toto VÝSLOVNÉ A PÍSEMNÉ POVOLENÍ UDĚLÍ, pak člověk, který myslí z toho vyvodí, že jsou povoleni alternativní klienti. A tak se také přesně stalo, tudíž zákaz alternativních klientů neexistuje.

    Další hinty nechám na těch, kdo si to chtějí přečíst a dozvědět se jak to je. Ostatním bohatě stačí nenávistné a nepravdivé fanatické lži proti ICQ.

    Až příště budete číst kritiku ICQ, snadno poznáte, kdo je v obraze, a kdo lže a jenom papouškuje nepravdivé urban legends:

    1) Kdo píše, že u ICQ nejsou povoleni alternativní klienti lže – a jeho informace mají cenu nesvéprávného člověka.

    2) Kdo píše, že AOL bojuje proti alternativním klientům, pak mu jde více o náboženskou nenávist proti ICQ i za cenu, že bude uvádět lidi v omyl.