Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku A za komunistů bylo líp! - Díl 2.

  • 28. 11. 2007 5:12

    Kaučukovník (neregistrovaný)

    Tak se mi zdá, že celá tato "diskuze", a zejména jistý LO, staví na (alespoň dle mého názoru) zcela chybné myšlence "kvalita společnosti=její ekonomická efektivita". Protože v takovém případě by nás od tlupy šimpanzů dělil pouze technologický potenciál.

    Z vašich názorů totiž prosvítá, že si nevážíte nikoho, pro koho je podstatná jakákoliv neekonomická hodnota. Nepovažuji se za člověka vysloveně věřícího, ale váš postoj k náboženství jasně ukazuje zabedněný přístup typu "cokoliv, co nechápu, musí být nesmysl". Uvědomte si laskavě, že bez lidí, kterými zjevně opovrhujete, by váš vlastní život byl velmi podobný životu zmíněného lidoopa - ryze praktický, možná jen geniálně efektivní... A to si ten šimpanz moc rád hodí šlofíka - jaké plýtvání, mohl by přece hromadit svůj zasloužený majetek, že?

    V tom podle mě spočívá výhoda omezování zisků - když pro vás není efektivní dále je navyšovat, což takhle trávit svůj čas ještě nějak JINAK? A my lidé umíme nejen odpočívat...

    Nechci ale zabřednout do rozepře, která tak úspěšně rozrýpala nostalgickou IT debatu, takže zpět k původnímu tématu...

    Mám doma na skříni počítač SAPI 86-TB, s řadičem a harddiskem Seagate (ano, tím se seznamem vadných sektorů:-), ale monitor před pár lety vyhořel a napájecí kabel zmizel během stěhování. Napájení by ještě šlo předělat (byť za cenu zásahu do originálu), ale s monitorem je potíž, jelikož konektor není onen klasický plochý se třemi řadami pinů, ale onen kulatý, řekl bych, že navlas stejný, jako u pozdějších síťových karet. Nevíte někdo, jestli se dá takové zobrazovací zařízení či redukce někde sehnat/vyrobit? Moc rád bych toho elektronického dědu ještě spatřil (a zaslechl - vydával kouzelné zvuky!) v provozu.