Hlavní navigace

Názor ke článku Offline turistická navigace v mobilu od Honza77 - Výdrž Legenda s moderními Androidy se nedá srovnávat...

  • 11. 2. 2011 16:37

    Honza77 (neregistrovaný)

    Výdrž Legenda s moderními Androidy se nedá srovnávat - pasivní displej můžeš mít zapnutý pořád a skoro nic to nežere. Ale i bez displeje (jen záznam trasy dle GPS) vydrží Legend o dost déle. Také viditelnost displeje na slunci je u Legenda nádherná. Ale velká pomalost Legenda, černobílý (tedy asi ve 4 stupních šedi) vektorový styl map a nevelké rozlišení přístroj dost degraduje v pohodlnosti používání. Prostě mapa na Legendu je něco, na co bych nechtěl koukat, když bych nemusel. Výhodou Legendu je i odolnost (jak proti vodě, tak proti nárazu, prachu či znečištěným rukám).

    Androidí přístroje se nedají používat stylem "pořád zapnutý displej". Tak prostě člověk koukne, zorientuje se a displej vypne. Kvalita map a možnosti aplikací jsou u Androidu o dost lepší - stačí si vhodně vybrat z velkého množství aplikací. A možnosti postupně rostou. Do Androida se také vejde spousta map kvůli ohromným kapacitám SDHC karet (a nemusí brát moc ohled na velikost, takže se tam klidně ukládají bitmapy, které se dají velmi rychle vykreslit). Legend má paměť v řádu MB.