Hlavní navigace

Omluva za občasné bulvární titulky

24. 1. 2008 10:47 (aktualizováno) Pavel Chalupa
Všímám si diskuse pod vlastními zprávičkami a už to je po několikáté co jsem kritizován za bulvární titulek. Snažím se toho vyvarovat a vybral jsem 2 zprávičky, kterých se to mimo jiné týká.

Začnu tou starší o Androidu a peklu pro vývojáře. Když jsem jí psal, tak mě nenapadl jiný výraz pro pojmenování toho co Google v tomto případě předvedl. Vydal platformu Android a na video ukázkách si v klidu předvádí funkční fyzické zařízení s Androidem. Proč „má v ruce“ Google prokazatelně funkční prototyp a přitom to samé zařízení není schopen v omezené sérii dát k dispozici vývojářům zajímavých projektů pro Android? Má pro to určitě svoje důvody a takovou věc z nějakého důvodu nechce udělat, ale prokazatelně tomu nic nebrání. Zařízení existuje (bylo na videu), ale vývojáři jsou ponecháni v současné situaci bez jediného oficiálně podporovaného zařízení. Tak tomu já říkám peklo pro vývojáře, které zcela úmyslně vytvořil Google a troufám si říct, že pro to má pouze a jenom vlastní zájem, aby tato situace trvala co nejdéle. Rozumněj: aby kvalitní zařízení měl k dispozici pro sebe jen Google a lidé uvnitř.

Druhá zprávička o Velkém bratru je myšlena právě v tom smyslu, co to slovní spojení znamená. Pokud si uvědomíte _kdo_ si takový software objednal. Pokud si uvědomíte kam v dnešní době nejlépe patří slovní spojení Velký bratr, tedy myšleno do které „svobodné“ země… tak třeba nebudete považovat titulek zprávičky za bulvární. Chtěl jsem tím vyjádřit, že ten software, o kterém se ve zprávičce píše, je zneužitelný ke špehování slušných lidí, i když mohl být vytvořen původně k bezpečnostním účelům nebo k boji s kriminalitou na netu.

Občas mi ty titulky sklouzávají do bulváru, to uznávám, ale nejsem profesionální novinář. Vlastně se to neustále učím. Jsem vděčný za každou kritiku v diskusi a snažím se napříště stejné chyby nedělat. Pokud se podíváte na množství zpráviček, které vydávám, tak ujedu jen občas a jak jsem výše uvedl na dvou příkladech, není to nějaký úmysl dělat z rootu bulvár.

root.cz/autori/pavel-chalupa

Sdílet