Hlavní navigace

Zkušenosti s Originálním ICQ klientem

9. 2. 2007 13:12 tonda

Tak jsem si jako řada dalších lidí pořídil icq, respektive číslo ICQ a s tím i originálního ICQ klienta. Jak jsem byl spokojen, popíšu dále.

Tak za prvé, program funguje pouze pod Windows (no, může snad běžet i pod Linuxem, ale po zkušenostech jsem od toho upustil).
Za druhé, program je prošpikován samou reklamou, navíc tak „skromnou“ že celé okno klienta působí ja desktopu jako pěst na oko…
A za třetí, jeho programátor je programátorské prase, od zcela nepoužitelného nastavení, kdy jsem nedohledal, jak změnit zvukové oznamování (používám zvuková hlášení sem tam pro opravdu důležitá hlášení, to znamená, chci mít pod kontrolou, co je produkuje). Navíc, programátor pořád asi žije v době Win9× a toho zprzněného pohledu jedno PC jeden Uživatel. Program, sice umožňuje cosi jako mód veřejného PC, ale v tom je poněkud… omezen a pokud při instalaci zaškrtnete možnost „Domácí PC“ stanese vám tak milá věc, že, kdo ví jak to probůch udělali, všechna nastavení, včetně těch osobních, jsou zdílená všemi uživateli PC (ano, všemi myšleno všemi uživatelskými účty). Že mezi tyto položky patří i uložená hesla netřeba zmiňovat.
Srhnuto podtrženo, originální ICQ klient není zrovna podařený kus software, proto jsem ho zavrhnul jak pro použití na Linuxu ale i na Windows. Celkově se proto nedivím, že se najde dost lidí, kteří si dají tu práci a udělají i náhradu toho, co je „zadarmo“. A snad ještě o hodně víc lidí, kteří tyto „náhražky“ použijí raději než originál.

Sdílet