Hlavní navigace

Praktické zkušenosti s KDE4, Kopete

19. 11. 2008 6:54 (aktualizováno) tonda

Zatím používám z KDE4 jen části, a to jen dva programy, o tom prvním, Kopete, komunikátoru KDE, se zmíním jako prvním. A to o verzi 0.60.3, to jest z KDE 4.1.3. Nouze a tak trochu zvědavost mě dotlačily k tomu, že jsem si nainstaloval jednu z novějších verzí Kopete.

Přechodem na novější verzi se mi vyřešil problém zamrzání „tři pětkové“ verze Kopete. To se projevovalo hlavně při komunikaci s klienty s programem licq (?).

Nově mi funguje posílání a příjem souborů (zkoušeno proti originálnímu ICQ klientovi, s licq to stále nejde) .

Pravda, má to mouchy, třeba statistiky u jednotlivých kontaktů nechodí jak by měly, ale to nepovažuji za tak „killer“ funkci, tak jsem je oželil. Historie funguje bez problému.

No a české kodování, s tím problémy nejsou, jen mě občas překvapí, že ještě někdo používá jiné kodování, než Unicode, o to víc, když jde o člověka „teměř“ z oboru. Na jiné problémy jsem nenarazil, a tak mi Kopete slouží ke spokojenosti. Pravda, jisté problémy jsem měl, ale to, že si nepamatuji heslo k mému jabber učtu není chyba Kopete. :-(

Ps: A pochlubím se, v seznamu kontaktů mám polovinu žen. I pomocí Kopete proto provozuji styk se ženami (i když jen textový), asi to bude tím, že nemám poruchu osobnosti. :-)

Sdílet