Hlavní navigace

Tonda bloguje - Témata označená nálepkou Desktop

  • Praktické zkušenosti s KDE4, Kopete

    Zatím používám z KDE4 jen části, a to jen dva programy, o tom prvním, Kopete, komunikátoru KDE, se zmíním jako prvním. A to o verzi 0.60.3, to jest z KDE 4.1.3. Nouze a tak trochu zvědavost mě dotlačily k tomu, že jsem si nainstaloval jednu z novějších verzí Kopete. Přechodem na novější verzi se mi vyřešil problém zamrzání „tři pětkové“ verze Kopete. To se projevovalo hlavně při komunikaci s klienty s programem licq (?).
    19. 11. 2008 6:54 (aktualizováno)
  • Windows Vista, má to i pozitiva

    Dostaly se mi do rukou utržky manuálu Microsoft Windows. Doporučuji přečíst, já osobně jsem po té i lépe pochopil některé věci okolo Debiánu. Co mohu říct, tak i Microsoft přišel na to, že není záhodno, aby služby (démoni), co poslouchají na síti, běžely s právy administrátora a vyššími, respektive s opravněními, které nikdy ke své legální činnosti potřebovat nebudou, jednoznačně pozitivní věc. Pravda, proč to tak nebylo u některé předchozí generace, je otázka.
    18. 11. 2008 9:32 (aktualizováno)
  • Kompozitní Window manager? už ho mám!

    Ano, tuto Cool, In a já nevím co ještě, vymoženost už nevědomky minimálně půl roku používám, a to nepoužívám nic jako je Beryl nebo Compiz, jak je toto možné??? Jednoduše, faktem je, ať chceme nebo ne, že potřebné rozšíření xserveru používá Kwin, okení manager KDE. a to již v KDE 3.5, dokonce je na něm zavislý, respektive je zavislý na knihovně, která toto rozšíření pro X poskytuje (pravda, ve stable Debian, jinde to může býti jinak).
    24. 4. 2008 6:07 (aktualizováno)