Hlavní navigace

Tonda bloguje - Témata označená nálepkou Software

  • Tak trochu myšlenkový zmatek...

     aneb, mají ti dva pánové vůbec nějaké elementární znalosti matematické statistiky? Původně jsem chtěl nechat jejich komentáře bez odezvy, ale nakonec jsem se přeci jen odhodlal a shrnul základní nedostatky, které mi v tomto jejich loňském projevu vadí. Za prvé statistika, jakákoliv, je jen měření, a každé měření obsahuje chyby, to mě osobně naučili už na průmyslovce…
    8. 1. 2009 14:34 (aktualizováno)
  • Praktické zkušenosti s KDE4, Kopete

    Zatím používám z KDE4 jen části, a to jen dva programy, o tom prvním, Kopete, komunikátoru KDE, se zmíním jako prvním. A to o verzi 0.60.3, to jest z KDE 4.1.3. Nouze a tak trochu zvědavost mě dotlačily k tomu, že jsem si nainstaloval jednu z novějších verzí Kopete. Přechodem na novější verzi se mi vyřešil problém zamrzání „tři pětkové“ verze Kopete. To se projevovalo hlavně při komunikaci s klienty s programem licq (?).
    19. 11. 2008 6:54 (aktualizováno)
  • Windows Vista, má to i pozitiva

    Dostaly se mi do rukou utržky manuálu Microsoft Windows. Doporučuji přečíst, já osobně jsem po té i lépe pochopil některé věci okolo Debiánu. Co mohu říct, tak i Microsoft přišel na to, že není záhodno, aby služby (démoni), co poslouchají na síti, běžely s právy administrátora a vyššími, respektive s opravněními, které nikdy ke své legální činnosti potřebovat nebudou, jednoznačně pozitivní věc. Pravda, proč to tak nebylo u některé předchozí generace, je otázka.
    18. 11. 2008 9:32 (aktualizováno)
  • nVidia Cuda už vyšla

    A to prý i pro linux By mě jen zajímalo, kdy se objeví knihovny pro multimedia, kompresi dat, a podobné algoritmy, případně pluginy do mých programů, jako je Gimp, Mplayer, případně DigiKam. No a taky u mě předpokládatelná otázka, ve které stabilní verzi Debian se poprvé objeví.
    24. 4. 2008 6:07 (aktualizováno)
  • Debián zřejmě zase odložen

    Původně měl být vydán snad někdy kolem prosince… Po té se donesli informace, že by to mělo být 2.4. 2007. Ale zase nic. Je sice fajn, že je to nejobsáhlejší distribuce s nebezpečnějšímy balíky, ale nemůžu se zbavit dojmu, že někde došlo k nějaké chybě.
    24. 4. 2008 6:08 (aktualizováno)
  • Přecházíme z ICQ na Jabber, motivace

    Na začátek miniseriálu zmíníme hlavní motivační důvody k přechodu od ICQ k Jabberu ICQ používá uzavřené protokoly. Při používáni ICQ jste odkázání pouze na servery tvůrce. ICQ často padá ICQ ztrácí obsah zpráv ICQ můžete používat i přes transport na Jabber serveru…
    24. 4. 2008 6:08 (aktualizováno)
  • Nejsem proti Windows

    Opravdu, nemám nic proti Windows V minulém zápisku jsem pouze vyjádřoval nespokojenost s jedním konkrétním programem, né s celou platformou. Kupodivu, i já je občas používám, a to hlavně kvuli MS Visual Studiu. A ještě jedna poznámka, jak Windows tak i Visual studio mám legálně.
    14. 2. 2007 23:40 (aktualizováno)
  • Zkušenosti s Originálním ICQ klientem

    Tak jsem si jako řada dalších lidí pořídil icq, respektive číslo ICQ a s tím i originálního ICQ klienta. Jak jsem byl spokojen, popíšu dále. Tak za prvé, program funguje pouze pod Windows (no, může snad běžet i pod Linuxem, ale po zkušenostech jsem od toho upustil)…
    9. 2. 2007 13:12