Hlavní navigace

Názor ke článku Mini Commander: Klon Midnight Commanderu vytvořený umělou inteligencí od KarelE - Ano, tohle někteří lidé dělají. Během pár minut...

  • 17. 10. 2023 11:30

    KarelE

    Ano, tohle někteří lidé dělají. Během pár minut pochopíte, o co tam jde. Což mě obvykle strašně štve, protože mě nazajímá o co tam jde, ale o to, co to dělá a co ne. Chci vědět, jaké to má parametry a co to vrací. Chci, aby to pro mě byl black box.

    Do kódu se chci dívat jen pokud mě zajímají nějaké corner cases. A i pak ocením, když jsou v kódu nějak explicitně zmíněné. Protože se mi už nejednou stalo, že jsem používal nějakou "feature", u které se časem někdo rozhodl, že jde o bug a opravil ho. Při code review to odchytíte a ptáte se stylem "Hele, když ti někdo jako student_id pošle null, tak ti ta procedura vyhučí na exception can't insert null into not null column. Je to úmysl?" Jenže je tu i balík legacy kódu, u kterého nevíte, zda je to chyba, nebo úmysl. A zatímco vy to berete jako úmysl a spoléháte se na to, že to vyhodí exception, tak někdo jiný uvidí bug, který obratem fixne.