Hlavní navigace

Názor ke článku Je RaspberyPI hoax? od petík - Taky jsem začal nabývat dojmu, že je to...

  • 1. 3. 2012 22:36

    petík (neregistrovaný)

    Taky jsem začal nabývat dojmu, že je to všechno fake - něco jako "Český sen". Na druhou stranu je zřejmě reálné, aby takové zařízení mohlo existovat - ARM čip exituje, BROADCOM BCM2835 také - i ostatní papírově sedí. Navíc deklarují podporu univerzity v Cambridge - kdyby to nebyla pravda, tak už se někdo ozve.

    Trochu problémem je, že ta první zásilka ještě nedorazila a je klidně možné, že nepojede - že prostě bude nějaký BUG, který těch 10000 ks vyřadí.

    Když může existovat settopbox za 500Kč, ten zvládá podobnou třídu úloh - dekódování videa - včetně krabičky manuálu a zdroje ...

    Jsou to nadšenci a současně amatéři. Vývoj snad zvládají, ale to neznamená, že při zadávání výroby postupují bez chyb (nedostupný krystal na čínském trhu) - chybí prostě zkušenosti.

    Se zahájením prodeje to také mohli udělat chytřeji - stačila jednoduchá aplikace na registraci - vyplňte formulář (adresa, email) - dostanete pořadové číslo - hotovo. Prostě 3 pakety na 1 předobjednávku. Za minutu jich běžný server zvládne tisíce.

    Předání komerčním subjektům ale beru jako pozitivní tah - mají už nějakou reputaci a eliminují nedůvěru - v nejhorším případě nic nedostanu a peníze si ani neseberou.

    PS: Ideální by byl pro raspberry pi SLAX :-)