Hlavní navigace

Je RaspberyPI hoax?

1. 3. 2012 21:59 (aktualizováno) Tomas Matějíček

Miniaturní počítač, který umí přehrát HD video, a to všechno za $25? Moc hezké aby to byla pravda? Řekl bych že to je reálné, ale bez ohledu na to jestli je nebo není, nemůžu se zbavit pocitu, že Raspbery PI je neexistující výmysl. Proč?

    Už několikrát byla oznámena dodávka zařízení, ale doteď je nikdo neviděl. Jasně, na webu najdete pár videí kde to je jakože zapojené do monitoru a hraje se na tom jakože quake III. To ovšem neznamená, že to není fake. Týden co týden se dočítám jen samé výmluvy, proč to ještě není a co tentokrát tomu brání. Nejdřív to měl být začátek roku, pak konec února, a už je březen a výmluvy se stupňují.

      Nejřív na webu sáhodlouze popisovali, že výroba musela být přesunuta do číny kvůli nemožnosti dosáhnout na požadovanou cenu s britským výrobcem, a najednou ejhle, našli se hned dva kteří budou výrobu zajišťovat.

        Nejvíc mě udivují výmluvy typu, že nezisková organizace RaspberyPI nemá finance na výrobu víc jak 10 000 kusů … nebo kapacitu na vyřízení objednávek. Kecy. Není přece nic jednoduššího, než udělat na webu preorder a přihodit k ceně pár dolarů (liber) za poštovné. Když jim sto tisíc lidí zaplatí předem, nevidím důvod proč neobjednat výrobu 100 000 kusů. A že to nezvládnou rozeslat? Kdyby jedno zabalení hotového zařízení do balíčku a označení nálepkou s adresou příjemce zabralo 10 vteřin, tak je to moc. Při třech pracovnících po osmi hodinách zabalí za den 8600 kusů, na poštu se to pak zaveze najednou. Za dva týdny to mají vyřízené.

          Mám z těch neustálých výmluv zkrátka dost smíšené pocity…

          Sdílet