Hlavní navigace

Názor ke článku Co chybí Gnome 3 k dokonalosti od Joshua - Pěkný post, přidám pár svých postřehů. Ze začátku jsem...

  • 3. 6. 2011 0:57

    Joshua (neregistrovaný)

    Pěkný post, přidám pár svých postřehů.

    Ze začátku jsem si nemohl zvyknout, tak jsem vyzkoušel openbox, i3, kde. xfce. ale nakonec jsem to překousl a už ho nechci dát pryč pár much má ale to každý systém.

    1) Jak tady někdo psal tak s větším počtem otevřených aplikací aktivity ztrácejí na přehlednosti i pro mne. Na notebooku je to hrůza, aplikace v panelu gnome 2 byly přehlednější na tom by to chtělo nějak zapracovat, ale neporadím jak protože nevím jak :-D

    2) Hodně a to opravdu hodně mile mě překvapilo jak trojka funguje na více monitorovém prostředí. Pro ty co nemají nebo nevědí. Při aktivaci aktivit se vsechny aplikace drzí na svých monitorech, můžete je prohazovat a tak dále, prostě je to přehledné a celkem to řeší problém 1). Takže na desktopu (mám 3 monitory) vlastně používám aktivity místo alt+tab, mírná nevýhoda je v tom ukrutným kroucení myší.

    3) Další věc co mne štvě je spouštění aplikací pres aktivity, zatím jsem si nezvykl na přidání oblíbených aplikací a klikat na ně myší (nebo je jde nějak selektovat klavesnicí?) ja názvy tukám klaveskou a tady mě to hodně štve. Kdyby to bylo trošku inteligentně podle toho jak často kterou aplikaci spouštím a né podle abecedy to je prostě hrůza. Řekněme že chci spustit Firefox tak napíru f a místo toho abych se mi hned vybral Firefox (3tí nejspouštěnější aplikace na mým systému) tak mi to nabídne Adobe Flash Player. Tohle chování fakt nechápu.

    4) Dá se nějak vypnou aktivace aktivit myší? Čas od času když jedu myší na Files nebo tak tak to přejedu a spustí se aktivity. Když je chci tak mačkám super,...

    5) Blbnou menu (špatně se zobrazují) u některých Java aplikací jako je Netbeans (ten navíc nespolupracuje s keyring3.0 a díky tomu padá)