Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Vykrádáním k titulu.

  • 27. 5. 2009 17:46

    Anonym (neregistrovaný)

    Dobrý den,
    nedá mě to reagovat. Bohužel vystupuji z jistých hledisek jako anonym (mám před obhajobou DP). Nebudu se nikoho zastávat a nebudu se přiklánět na tu nebo tu stranu, ale musím reagovat. Dotyčná mohla citovat třeba celou práci, výsledkem mohly být stránky, které třeba teď nejsou validní (validita se každou chvilku mění dle potřeb - informatik dá za pravdu). Nicméně si mohla autorka dát tu práci a napsat alespon svými slovy. Jistě, že uvedla citaci, to je správné, ale uvedla nepřímou, tzn. že měla celý okopírovaný text dát do uvozovek a napsat tzv. přímou citaci. Mám to v živé paměti, nedávno jsem odevzdala svoji práci. Pokud pujdu ale do důsledku, tak mohu řici, že většina prací by neprošla. Nelze například změnit historie něčeho, nelze například změnit instalace něčeho. Výzkum? Výzkum se přeci provádí několik let než se udělají závěry a ne jen v "pár" hodinách na základních školách, při lepší variantě na víceletém gymnáziu. I já mám v diplomové práci v určitých kapitolách nepřímé citace - napsala jsem vlastními slovy to, co už někdo předemnou vymyslel a ostatní již několikrát popsaly také vlastními slovy....
    Souhlasím s příspěvkem 88 na téma diplomové práce - zvládnutí ratolestí v pubertálním věku. Mám roční praxi na střední škole a půlroční praxi na základní škole a určitě by bylo dobrým tématem i "řešení vzniklých problému s rodiči žáků základní školy".
    Teď napíši něco, co se mi stalo docela nedávno v souvislosti s odevzdáním DP. Moje spolužacka mě pozádala o toto:

    ONA: dávám webový stránky do ftp a do už hotovýho souboru "index" chci dát na ně odkaz a nevím jak ten odkaz napsat nebo co a jak ... nevíš jak na to?
    JA: Jak to myslis?
    ONA: tohle mám udělat :: Dejte to do zvláštní složky a z titulní stránky webu index.html na to Vaše udělejte odkaz
    JA: index.html je prvni soubor, ktery se nacte ne? Tak slozku si muzes zvolit jak chces, do ni uloz dalsi index.html
    ONA: to musí být index? to budu muset předělat :/
    JA: pak v uvodni strane, takze v korenovem adresari v souboru index.html (htm, php a dalsi) das odkaz typu ../nazev_slozky a melo by to byt hotovy. No nemusi, ale pak musis dat ../nazev_sloz­ky/nazev_soubo­ru.pripona
    ONA: no mě zajímá ten odkaz typu... tohle mi nefunguje
    JA: a co takhle?
    ONA: hm, zkusim (po chvili) taky ne :/
    Po chvilkové diskuzi o realativních a absolutních cestách o právech na složkách, jsem si vyžádala přístup na dané ftp a opravila vše ručně a sama během pár minut.

    Další perličkou z mého vysokoškolského studia je tato: Z jednoho předmětu jsem udělala zápočtové projekty třem lidem (každý projekt byl unikátem, někomu jsem udělala celý, někomu jen naťukla, někomu pevné jádro atd.) a čtvrtý projekt byl můj. Zápočtové projekty se museli "obhájit" při zkoušce. Co myslíte jak to dopadlo??? Všichni ti, co jsem jim projekt udělala dostali bez problémů známku buď 1 nebo 2 a já dostala za 3 s odřenými zády a s velkou přednáškou, že danému projektu vůbec nerozumím. Měla jsem chut křičet na celý svět, ale.... To je život.
    Spravedlnost neexistuje, to už vím dávno. Myslím si, že pokud má autor, který napadá nikoliv diplomovou práci, ale bakalařskou (to je rozdíl!) pocit viny a čisté svědomí, že tohle před ním nikdo nikdy nenapsal a má na to důkaz, ať se obrátí na vedení fakulty, ale myslím si, že jen za bakalářskou práci titul opravdu nezískáte. Nicméně někomu z nepříjemníte další studia.... Jen jeden můj postřech! Každý víme, na co máme a VŠ diplom nezaručuje to, že se ocitnete na vedoucí pozici, či budete vykonávat své povolání. Třeba ta dotyčná skončí u pásu v nějaké zahraniční firmě a bude ji titul k ničemu. Stejně jako spousta gymnazistů skončí u pokladny v nejmenovaných hypermarketech­....... (omlouvám se dotyčné, která psala tuto práci, ale jejím soudcem je její vlastní svědomí).
    A ještě k té lékařské péči! Díky přístupu dnešních mladých lékařů přichází o život spoustu lidí, nedej bože mladých dětí.... Ale tuto generaci si vychováváme už léta. Vše se točí jen kolem studovaných našich dětí a nekoukáme doprava, doleva, dopředu do zadu....... Vemte si řadu našich poslanců, jak někteří z nich získali své vysokoškolské tituly???? Nejsou oni náhodou naším vzorem???