Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Vykrádáním k titulu.

  • 19. 5. 2009 22:53

    dvd (neregistrovaný)

    [325] I kdyby byl citovaný na každé straně dvakrát, tak to prostě není citace. Nebo si myslíte, že když pod svým jménem vydám Švejka a na každé straně napíšu [Hašek, J.], tak je to korektní? (Není... I kdybych druhou polovinu knihy doplnil vysvětlivkami - pro znalce např. "Der Teufel soll den Kerl buserieren - německá kletba" :)
    "Snad ho mala Denisa dopisat ako spoluatora?" No, vzhledem k tomu, že napsal více jak polovinu textu, pak by měl být spíš hlavním autorem. :)
    "Podobne ako by informatik spracoval temu z vytvarnej, ze ano." Předně se zkuste zamyslet, zda je v pořádku, aby nějaká katedra informatiky zadala takovou práci. Přece nemůžu vypsat bakalářku, kterou nedokážu vést.
    Mám pocit, že většina zastánců DB nikdy v akademické sféře nepublikovala. Uvědomte si, že na jednom odborném článku stráví ti lidé i léta práce. Sám si stavým experiment už třetím rokem (mimochodem, podílejí se na něm i budoucí bakaláři a rozhodně to nijak nesupluje jejich povinnost napsat kvalitní bakalářskou práci), provádím komerční měření, ale má kariéra závisí na publikační činnosti. A pokud by mi někdo můj článek prostě okopíroval, tak bych byl vzteky bez sebe.